Hovirinnan kiistelty veneluiska sai jo asvaltin pintaan – Korjaustarvetta selvitellään

0
Veneilijät havahtuivat Hovirinnan veneluiskan ongelmiin viime viikolla. Kuva otettiin eilen maanantaina.

Hovirinnan rannan veneilijöitä kuohuttanut veneluiska on saanut jo asvaltin pintaan. Työmaata seuranneet veneilijät olisivat halunneet korjauttaa luiskan kaltevuuden ennen asvaltin laittamista eli niin kauan kuin työ olisi vielä ollut helppoa ja edullista.

Kritikkiä on saanut luiskan jyrkkä pudotus. Pelkona on, että veteen päätyy trailerin lisäksi auto tai että vene tai traileri vaurioituu. Vaaratilanteita arvellaan syntyvän varsinkin isoille veneille.

– Hovirinnan luiska oli aiemmin alueen parhaita, eikä sen kunnostus olisi vaatinut muuta kuin pohjan kuoppien tasoituksen. Nyt se ei sovi kuin osalle käyttäjistä eikä niistäkään monelle veden noustessa, miettii Jussi Aho.

Hänellä on vene aina trailerilla kotipihassa, ja hän nostaa ja laskee venettä koko sulan veden ajan, usein monta kertaa viikossa.

– Luiskan kalteva osa on liian lyhyt, loppuosaltaan se on liian jyrkkä eikä vedenkorkeuden muutoksia ole otettu huomioon. Nyt, kun vesi on normaalilla korkeudella, voi luiskaa joku vielä käyttää, mutta pinnan noustessa autokin pitäisi peruuttaa veteen.

Kaarinan kaupunki otti palautteen vastaan ja testasi viime viikolla luiskaa traktorilla ja trailerilla. Aluemestari Matias Rekikoski Kaarinan kaupungin teknisistä palveluista kertoo, että vielä ei ole tiedossa, lähdetäänkö luiskaa muuttamaan.

– Ensimmäiseksi selvitämme, onko se suunnitelmien mukainen, Rekikoski sanoo.

Veneluiskan suunnitelmien laatija oli eri yritys kuin urakoija.

Kaarinalainen Santtu Luojola veneliike Yamaha Centeristä, joka laskee ja nostaa veneitä vesille ja vesiltä jatkuvasti, oli mukana testilaskussa trailerinsa kanssa. Hän on tyytyväinen siitä, että palaute on otettu tosissaan, mutta ei ole vakuuttunut, että luiskan suunnitelmat vastaisivat nykyveneiden ja -trailereiden kokoa. Veneet ja trailerit ovat kasvaneet muutamassa vuodessa nopeasti ja kasvavat edelleen.

– Kyllähän paikan päällä testilaskussa kaikki näkivät heti, että luiska ei sovellu neliakseliselle trailerille, hän kommentoi.

Veneilijöitä huolettaa myös se, miten paljon luiskan valmistuminen viivästyy eli saako omaa venettä tällä kaudella Hovirinnan rannassa ylös.