Hyvän äänen erikoisliike muutti Kaarinaan: Kuunteluhuoneessa voi hifistellä Suomen suurimman kuulokevalikoiman parissa

0
Jari Korelin sekä Janne Rosama kokevat hyvän äänentoiston lisäävän eksponentiaalisesti musiikin kuuntelun nautintoa.

– Jos tykkää kuunnella musiikkia, siitä saa eksponentiaalisesti enemmän irti, kun äänentoisto on laadukas, kertoo Hifi-talon toimitusjohtaja Janne Rosama.

Hifitalon missio on opettaa kuulijalle laadukkaammasta äänestä. Jari Korelin kertoo, että laadukas ääni syntyy laitteistoilla, jotka saattavat löytyä jo kotoasi.

– Pohdimme parhaat ratkaisut asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin sekä toiveisiin, Korelin sanoo ja toteaa, ettei asiakkaan itsensä tarvitse tietää äänentoistosta tai laitteistoista yhtään mitään. Halu kuunnella laadukasta ääntä riittää.

Kaarina on sijaintina Rosaman mielestä mainio. Krossin alueella on valtavasti yrityksiä, joiden kanssa voi pitää yhtä.

– Turku on lähellä ja Suomen vilkkain mökkitie kulkee vieressä, Korelin jatkaa sijainnin kehumista.

Vinkki: varaa aikaa tutustumiseen

Aiemmin Salossa toiminut, nyt Kaarinaan muuttanut Hifi-talo sai muuton myötä käyttöönsä suuremmat tilat.

Myymäläpuoli kasvoi 90 neliömetrillä. Tämän johdosta Hifitalolla on aiemman yhden kuunteluhuoneen tilalla kaksi kuunteluhuonetta. Toisessa voi testailla kaiuttimia ja toisessa kuulokkeita.

– Kun saapuu liikkeeseemme testailemaan kaiuttimia ja kuulokkeita, kannattaa viiden minuutin sijasta aikaa varata tunti, Korelin kommentoi ja kertoo, että testailtavaa laitteistoa riittää.

Kuunteluhuoneet on myös pyritty sisustamaan mukaviksi ja kodinomaisiksi, jotta niissä viihtyy.

Silmin huomaamaton, mutta korvin huomattava

Hifitalon asentamossa asennetaan musiikkilaitteistoa esimerkiksi autoihin.

Asentamo kasvoi 80 neliömetrillä. Aikaisemmassa asentamossa auton ovia sai hädin tuskin auki, mutta nyt Kaarinan tiloissa on tilaa vaikka asuntoautolle.

– Autohifissä on panostettu siihen, että auto näyttää samalta asennusten jälkeen kuin miltä se näytti ennen asennuksia, Korelin selittää.

Hän uskoo, että ihmisten mielikuva autojen äänentoistolaitteistoista on sellainen, että takaluukkuun tyrkätään valtava musalaatikko. Autohifi on kuitenkin suunniteltu mahdollisimman huomaamattomaksi.

Kuuntelet musiikkia, mutta et kuuntele sitä

Musiikin kuuntelu on osa ihmisten arkea. Autossa soi radio, treeni kulkee sujuvammin musiikin tahdittamana ja kotona kokkailu on mukavampaa, kun lempikappaleet toimivat taustamusiikkina.

Aktiivinen musiikin kuuntelu on kuitenkin harvinaisempaa. Kiire luo mielikuvan, että olisi kummallista varata aikaa istahtaa sohvalle ja kuunnella musiikkia. Musiikkiahan voi kuunnella samalla, kun tekee muita asioita, tehokasta!

Aktiivisessa musiikin kuuntelussa tutuista kappaleista erottuu ääniä ja vivahteita, joita ei ole aiemmin kuullut. Aktiivista musiikin kuuntelua hyvillä äänentoistolaitteilla voisi jo kutsua elämykseksi.

Hifitalolla pyritään kerran viikossa rentoutumaan työporukalla levyraadin merkeissä.

– Löytää uusia kappaleita kuunneltavaksi, kun kaikilla on hieman erilaiset musiikkimaut, kertoo Korelin ja toivoo, että levyraadeista muodostuisi perinne.

Artikkelia muutettu 31.8.2022 kello 14.36. Muutettu yrityksen nimen kirjoitusasua.