KaaPon 13-vuotiaat tytöt ovat Suomen parhaita

0
KaaPon T13-pelaaja Nea Paulin laukoi treeneissä maalin. Kyseessä oli harjoitus, jossa kaksi joukkuelaista juoksi kilpaa palloon ja pyrki potkaisemaan pallon verkkoon.

IKaarinaan saavutaan futistreeneihin esimerkiksi Yläneeltä, Raisiosta ja Salostakin saakka. KaaPon toiminnanjohtajan Harri Laaksosen mielestä tämä on merkki jalkapalloseuran laadukkuudesta.

Myös se on merkki laatujalkapallosta, että KaaPon 13-vuotiaiden tyttöjen joukkue meni ja voitti elokuun alussa epävirallisen Suomen mestaruuden.

Laaksonen kertoo suunnitelmallisuuden ja kovan panostuksen tuottaneen tulosta.

– Lopetettiin selittäminen ja aloitettiin tekeminen, Laaksonen toteaa.

EteläliigaanMukaan syksyllä alkavaan Eteläliigaan on päässyt KaaPosta kuusi joukkuetta.

Poikajoukkueista vuosina 2010, 2009 ja 2008 syntyneet ovat varmistaneet paikkansa syyskauden Eteläliigaan. Tyttöjen puolella vastaavan suorituksen ovat tehneet 2009, 2008 ja 2007 syntyneiden tyttöjen joukkueet.

Eteläliiga on Suomen Palloliiton läntisen ja eteläisen alueen ylin yhteinen sarjataso, johon valikoituvat joukkueet alueellisten karsintasarjojen ja kilpailullisen menestyksen kautta.

Suomen (epäviralliset) mestaritElokuun alussa Eerikkilässä järjestettyyn I-tason lopputurnaukseen olivat varmistaneet paikkansa Suomen tämän hetken 16 kovinta ikäluokan T13-joukkuetta.

Turnausta kutsutaan epäviralliseksi Suomen mestaruus -turnaukseksi, koska Palloliitto ei ole antanut sille virallisesti Suomen mestaruus -statusta.

KaaPon T13-joukkue voitti lopputurnauksen ja olo on kuin Suomen mestareilla.

– Meni kyllä tosi hyvin, sanoo turnauksessa kapteenina pelannut Emilia Vuori.

Hänen mielestään joukkueen kanssa on mukavaa treenata ja pelata. Yhteishenki on hyvä ja treeneihin sekä peleihin on Emilian mielestä aina kivaa mennä.

Tiesitkö tämän KaaPosta?Kaarinan Pojat perustettiin 1958.

Seuran perustajan, Olavi Kuikan, mukaan on nimetty Kaarinan Keskusliikuntapuiston jalkapallokentät sisältävä alue.

Jo seuran perustamiskokouksessa kirjattiin tärkeimmäksi tavoitteeksi juniorityö sekä kaarinalaisen jalkapallon tason nostaminen ja laajentaminen.

Seuran alkutaipaleella rahanhankintakeinoina olivat esimerkiksi joulupukkipalvelu ja sokerijuurikkaan viljely.