Kaarina-talo täyttyi viime viikolla cosplayaajista ympäri Suomea

0
Keskellä aseellaan kameraan tähtää viisitoistavuotias turkulainen Alisa Mäenpää. Hän on Overwatchin pelihahmo Widowmaker Odile ja kertoo pelaavansa peliä ehkä jopa liikaakin... Kuvassa vasemmalla poseeraavat viisitoistavuotiaat raisiolaiset Finn (ei halunnut sukunimeä lehteen) ja hänen ystävänsä Heta Allen. He ovat iloisia siitä, että Kitsuneconissa tapaa ihmisiä, joilla on sama mielenkiinnonkohde. He olivat pukeutuneet Vocaloidin Kagamine Leniksi ja Riniksi. Paavo Pesusieni -tyyliin pukeutuneena lastaansa pitelee viisitoistavuotias turkulainen Ode Kurkela. Takana nallea esittelee seitsemäntoistavuotias lahtelainen June Johnsson. Hän on pukeutunut lempi-animehahmokseen Lain Iwakuraksi, joka on psykologisesta animesarjasta Serial Experiments Lain. Remi Packalen on viisitoista, kotoisin Keravalta ja pukeutunut Over The Garden Wall -pelin Gregiksi. Hänen vieressään velhohatussa viittaansa levittelee Elmeri Ruponen, joka on kotoisin Hämeenlinnasta ja myös viisitoistavuotias. Ruposen asu on samasta pelistä hahmo nimeltä Writ. Kaksikko on odottanut conia innolla ja nauttinut päivästä. Callum Palm on viisitoistavuotias raisiolainen ja pukeutunut Cuphead And Mugman pelin Cupheadiksi. Noah Lehtiö täyttää viisitoista ja on kotoisin Hämeenlinnasta. Hän on pukeutunut Genshin Impact -pelin hahmoksi Venti. Hänellä on ollut ikävä coneja ja cospalyasuun pukeutumista, niin että puku yllään voi lähteä ulos.

Kaarina-talossa kaikenikäisille mangasta, animesta, K-popista ja cosplaysta innostuneille järjestetyssä Kitsuneconissa pidettiin luentoja ja nähtiin esiintyjiä. Luennoilla käsiteltiin esimerkiksi huippusuosioon noussutta Vocaloid-hahmoa Kaita sekä sitä, miten näin erikoislaatuinen hamo on saanut alkunsa. Cosplay -kilpailun väliajalla esiintyi viime keväällä debytoinut Laceheart Idols.

Piirroshuoneessa pääsi suunnittelemaan omia hahmoja työpajoissa. Conista löytyi myös kirppis ja taidekuja: kirpputorilla myytiin anime- ja manga-aiheisia tavaroita, ja taidekujalla tapahtumaan ilmoittautuneet taitelijat esittelivät ja myivät teoksiaan.

The Seekers Dance Crew piti K-POP Random Play Dance -ohjelmanumeron. Osallistujat seisoivat alueen reunoilla ja jättivät keskelle vapaata tilaa. Kuullessaan K-POP-kappaleen, jonka koreografian he osasivat edes jotenkin, he siirtyivät piirin keskelle tanssimaan sitä.

Koko tapahtuman ajan oli käynnissä myös animekaraoke, jossa laulettiin animesta tuttuja biisejä. Koko ajan käynnissä oli myös aikamatka-pakopeli, joka oli suunniteltu Kitsuneconin mysteeriteemaan sopivaksi.

Paikalle oli tullut harrastajia ympäri Suomea. Kaarina-lehden haastattelemat cosplayaajat kertoivat odottaneensa tapahtumaa kauan.

– Conifiilis on huikea! kommentoi esimerkiksi viisitoistavuotias turkulainen Ode Kurkela.

Tämä oli hänen ensimmäinen coninsa, muttei kuulemma viimeinen.

Tapahtuma on järjestetty kolmesti, ja vuoden 2019 lähitapahtumassa vieraili noin 2800 kävijää. Vuonna 2020 tapahtuma peruttiin covid-19 -pandemian vuoksi ja viime vuonna Kitsunecon järjestettiin etänä.