Kaarinalainen Aleksi Sainio nappasi trampoliinilla MM-hopeaa

0
Kaarinalainen Aleksi Sainio voitti hopeaa freestyle trampoliinin MM-kilpailuissa Lontoossa. Hän on myös voittanut lajin epäviralliset EM-kisat.

Kaarinalainen Aleksi Sainio voitti freestyle trampoliinin MM-hopeaa Lontoossa. Kyseessä oli ensimmäiset viralliset lajin maailmanmestaruuskilpailut.

Aiemmin Sainio on voittanut lajin epävirallisissa EM- ja SM-kisoissa kultaa.

Maailmanmestaruus ratkottiin 20 maailman parhaan harrastajan välillä. Sainio oli yksi kahdeksasta kilpailijasta, joka valittiin suoraan MM-kisoihin aikaisempien tapahtumien ja kisojen kautta. Loput kilpailijat pääsivät mukaan karsintakisojen kautta.

Maailmanmestaruuden voitti ruotsalainen Sebbe Wennmalm .

– Olen todella tyytyväinen, eikä jäänyt kakkossija harmittamaan yhtään. Molemmat suoritukseni menivät kisassa nappiin, juuri kuin olin harjoitellutkin, Sainio kommentoi suoritustaan.

Kilpailussa oli kaksi kierrosta. Sainio teki molemmilla kierroksilla viisi temppua sisältävän yhdistelmän, jossa hän yhdisteli erilaisia alastuloja ja tyylejä. Freestyle trampoliinissa pystyy tekemään temppuja mahaltaan, selältään ja jaloiltaan, ja Sainio yhdisti näistä jokaista.

– Treenaan noin 3–4 kertaa viikossa ja sessiot kestävät yleensä 1–2 tuntia. Lajia olen harrastanut yli kuusi vuotta, joten temput tulevat jo lihasmuistista, lapsena telinevoimistelua ja jalkapalloa harrastanut Sainio kuvailee.

23-vuotias kaarinalaisurheilija ei ole koskaan loukkaantunut trampoliinilla, mutta selän rasitusvamman takia hän joutui pari vuotta sitten pitämään taukoa harjoittelusta. Kokemus auttoi ymmärtämään palautumisen ja hyvän alkulämmittelyn merkitystä.

Sainio toivoo, että MM-kisat tuovat marginaalilajille lisää näkyvyyttä ja harrastajia. Hän haaveilee, että voisi tulevaisuudessa hyppiä trampoliinilla työkseen.