Kaarinan lukion siirtyminen Turkuun vahvistui – Ylioppilaskirjoitukset pidetään Kaarinassa

0
Arkistokuva Turussa sijaitsevista Tekun entisistä tiloista.

Kaarinan lukion siirtyminen syyslukukaudeksi Turkuun vahvistui, kun tekninen lautakunta päätti vuokrata Sepänkadulta tilat Kaarinan lukiorakennuksen vesivahingon korjaamisen ajaksi. Tilat vuokrataan koko syyslukukaudeksi, minkä jälkeen vuokra-aikaa on mahdollista jatkaa kuukausi kerrallaan.

Tällä hetkellä lukiolla opiskellaan etäjärjestelyin. Turussa ryhdytään opiskelemaan tämänhetkisen tiedon mukaan elokuun lopussa.

Syyskuussa alkavat ylioppilaskirjoitukset käydään kuitenkin Kaarinan lukion tavallisessa koulurakennuksessa.

Kun lukion vesivahinko ja sen laajuus ilmeni, kaupunki laittoi tiedustelut väistötilojen perään eri tahoille. Tiloja kyseltiin huonolla menestyksellä esimerkiksi Paimiolta ja Liedolta, Livialta, Senaattikiinteistöiltä, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lta ja MagGregorilta Krossista. Lisäksi tiedossa oli, että näin lyhyellä aikataululla ei saa parakkirakennuksia.

Sopivat tilat löytyivät lopulta Sepänkatu 1:n koulurakennuksen A-siivestä, joka on aiemmin ollut Turun ammattikorkeakoulun tekniikan opintosuunnan opetustila. Sen vuokranantajana toimii Kiinteistö Oy Doctus.

Vuokra on kuukaudessa 36 000 euroa. Kaupungin on itse huolehdittava esimerkiksi tilojen siivouksesta ja kalustamisesta.

Näillä näkymin väistötilan vuokra ei jää ainakaan kokonaan kaupungin itsensä maksettavaksi vaan se katetaan vesivahingon aiheuttaneen urakoijan vakuutuksesta.