Kaarinan terveyskeskuksessa pahin ruuhka koskaan: puheluita yhä jonossa viime torstailta

0
Kaarinan terveyskeskuksella oli tiistaina 300 puhelua jonossa. Arkistokuva.

Kaarinan terveyskeskus on paininut ruuhkien kanssa pitkään, ja nyt tilanne on todella vaikea.

– Meillä on tällä hetkellä 300 puhelua jonossa, joihin ei ole ehditty vastata. Soitamme kyllä jokaiselle takaisin, mutta tällä hetkellä puramme vasta viime viikon torstaina soitettuja puheluita, harmitteli tiistaina aamulla hoitajien tiimiesimies Hanna Pokela.

– Kyllä tämä minun kokemukseni mukaan on pahin ruuhka Kaarinan terveyskeskuksessa koskaan.

Tilanteen ovat kärjistäneet koronapandemian aiheuttama hoitovaje, työntekijöiden akuutit poissaolot, kuten sairastumiset, sekä kesälomakausi. Lisäksi koulujen alun lähestyessä ihmiset ovat ryhtyneet vilkkaasti järjestelemään terveysasioitaan kuntoon.

– Nyt näkyy se, että korona-aikana on jatkuvasti viestitetty ihmisille, että kiireettömiä aikoja saa huonosti ja lumipallo on kasvanut kasvamistaan. Lisäksi koronaepidemia muualla yhteiskunnassa helpottanut, mutta meillä se kuormittaa yhä, ja rokotukset vievät oman osuutensa, Pokela miettii.

Hän toivoo, että asiakkaat eivät purkaisi pahaa mieltään hoitajiin, jotka yrittävät kaikkensa saadakseen kuormaa purettua. Riskinä on, että jäljellä olevat hoitajatkin katoavat Kaarinan terveyskeskuksesta.

– Henkilökunnan jaksaminen on äärirajoilla, Pokela toteaa.

Hän arvioi, että viime ja kuluva viikko ovat vaikeimmat. Ensi viikolla kesälomalaisia palaa töihin ja tilanteen pitäisi helpottua jonkin verran.