Kaarinan tori poistuu syksyllä käytöstä – Kallenraitti kasvaa

0
Moni autoilija käyttää jo nyt Kaarinan toria pysäköintialueena. Myöhemmin syksyllä pysäköinnistä nykyisellä torilla tulee laillista.

Kaarinan nykyisen torin katusuunnitelmasta ei tullut lainkaan muistutuksia kesäkuussa sen nähtävilläoloaikana, ja muutostyöt voivat teknisen lautakunnan puolesta alkaa.

Katusuunnitelman mukaan torista sukeutuu autopaikkojen korttelialue (LPA). Vanha tori muuttuu toisin sanoen pysäköintialueeksi. Kevyelle liikenteelle tarkoitettu Kallenraitti kulkee jatkossa Hovirinnasta Kaarina-talolle asti.

Kaupungininsinööri Pirkkoliisa Heinonen kertoo Kaarina-lehdelle, että urakka kilpailutetaan lähiaikoina. Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, milloin käytännön rakennustyöt alkavat, mutta joka tapauksessa vanha tori muuntuu pysäköintialueeksi vielä tänä syksynä.

Torimyynti siirtyy silloin väliaikaisesti Kaarina-talon edustalle.

– Rakennustyöt tehdään hiljaisena torikautena, joten muutoksen ei pitäisi tuottaa isoja ongelmia, miettii Heinonen.

Nykyiselle torille tai sen yhteyteen on tulossa viitisenkymmentä autopaikkaa. Alueelle ajetaan Kaarina-talon luota, ei Puntarikadulta.

Kun pysäköintialue on valmis, voidaan ryhtyä rakentamaan uutta toria Kaarina-talon eteen, jossa nyt on laaja hiekkaparkkikenttä. Uuden torin aikataulusta on vielä vaikea sanoa mitään. Toistaiseksi on auki, mitä kaikkea sille on tulossa.