Kaarinan työttömyysaste oli huippualhainen heinäkuussa, myös avoimia työpaikkoja listattiin enemmän kuin vuosi sitten

0
Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut Varsinais-Suomessa 36 200 kappaletta eli 4 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Tapahtumatuotanto on yksi työvoimapulasta kärsivä ala. Arkistokuva: Jori Liimatainen.

Kaarinan työttömyysaste oli heinäkuussa 6,4 prosenttia. Se oli alhaisimmalla tasolla seitsemän vuoden tarkastelujakson aikana.

Kaarinassa lukema tarkoittaa 1 079 työtöntä. Se on 250 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten, mutta yli 70 enemmän kuin kesäkuussa.

Avoimia työpaikkoja Kaarinassa oli Varsinais-Suomen Ely-keskuksen julkaiseman Työllisyyskatsauksen mukaan heinäkuussa 259 kappaletta. Se on sata enemmän kuin vuosi sitten, mutta hieman vähemmän kuin kesäkuussa.

TYÖLLISYYS on Suomessa ja Varsinais-Suomessa edelleen korkealla tasolla, eikä siinä näy vielä heinäkuussa merkkejä talouden hyyttymisestä. Keskuskauppakamari ennakoi, että suhdannetilanteen heikkeneminen alkaa kuitenkin näkyä myös työllisyydessä.

– Työllisyys reagoi suhdannekäänteisiin melko pitkällä viiveellä, joten heikkenevä trendi jatkunee tulevaisuudessa, sanoo Keskuskauppakamarin pääekonomisti Jukka Appelqvist tiedotteessa.

– Jatkossa inflaation aiheuttama kotitalouksien ostovoiman heikkeneminen ja korkotason nousu synkentävät suhdannetta enenevässä määrin, mikä tulee latistamaan myös työvoiman kysyntää. Paniikkiin ei silti ole vielä aihetta, vaan kyse on enemmänkin poikkeuksellisen vahvan työllisyysjakson tasaantumisesta kohti keskimääräisempää tilannetta, jatkaa Appelqvist.

ELOKUUSSA työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä laskee normaalivuosina reippaasti heinäkuuhun verrattuna, ennakoi Työllisyyskatsaus.