Katso täältä ekaluokkalaisten määrät Kaarinan kouluissa – Uudiskoulu nousee tänä lukuvuonna Valkeavuoreen

0
Kaivinkoneet mylläsivät maanantaina Hovirinnan vanhan koulun perustuksia.

Yhteensä 444 lasta aloittaakeskiviikkonaensimmäisen koululuokkansa Kaarinassa.

– Ikäluokka on iso, muttei mitenkään poikkeuksellinen. Kaarinassa on myös aiemmin ollut samansuuruisia ikäluokkia, luonnehtii Kaarinan johtava rehtori Emmi Virtanen.

Eniten ekaluokkalaisia aloittaa Piispanlähteen koululla, yli kahdeksankymmentä. Vielä enemmän koulutaipaleen aloittajia on käytännössä Hovirinnan koulurakennuksessa: siellä suomen- ja ruotsinkielisissä kouluissa on yhteensä 92 ekaluokkalaista.

Vähiten peruskoulunsa aloittavia on Niemenkulman koulussa Piikkiössä, jossa on ekaluokalle tulossa vain neljä oppilasta.

Yhteensä tänä syksynä Kaarinassa on 3938 oppilasta peruskoulussa.

Hovirinnan vanha koulu on poissa

Suuri osa kaarinalaisista koululaisista on vuodesta toiseen opiskellut väistötiloissa, mutta tänä syksynä yhä useampi voi käydä koulutiensä tiloissa, jotka on alun perin suunniteltukin kouluksi. Vain Valkeavuoressa on enää parakkeja.

Hovirinnan koulun pihalta ovat parakit kadonneet, samoin loputkin vanhasta koulusta. Aiemman, tiiliverhoillun koulurakennuksen liikuntasali ja ruokala purettiin kesällä, ja parhaillaan tontilta häviää niiden perustuksia.

– Lisäksi pihalla tehdään vielä pihatöitä ja piharakennus, koulun tontille kunnostetaan parakkien kohdalle hiekkakenttä ja viereiselle puistoalueelle keinonurmikenttä. Varmaan menee kilpailutuksineen vielä vuosi, ennen kuin kaikki saadaan Hovirinnan koululla valmiiksi, kertoo Kaarinan rakennuttajapäällikkö Markku Leinonen.

Työmaa tulossa Piispanlähteen yläkoululle

Siinä missä Hovirinnan kouluhanke on enää pihaviimeistelyjä vailla, Valkeavuoren hanke on vasta toden teolla alkamassa. Uudiskoulua ryhdytään syksyn ja talven mittaan rakentamaan koulukampuksen keskiosaan, joten työmaa-aitoja, isoja työkoneita ja melua on odotettavissa.

Ensimmäiseksi tänä syksynä Valkeavuoren koulukampukselle nousee uusia katoksia. Lisäksi rakennetaan pysäköintialue uuden liikuntahallin Voivalantien puolelle, nykyiselle saattoliikenteen paikalle.

Piispanlähteen yläkoulun eli entisen Vaarniemen yläasteen uudisosan rakennustyöt alkavat todennäköisesti myös, tämänhetkisen arvion mukaan vuodenvaihteen jälkeen. Nyt kesällä Piispanlähteen yläkoulun pihalla on näkynyt työmaakoneita, kun vesihuoltolinjaa siirrettiin tulevan uudisosan alta toiseen paikkaan.

Myös muissa kouluissa on tapahtunut kesän aikana. Auranlaakson koululla on tehty sähköremonttia, Rungon koululle uusittu tekonurmikenttää ja monessa koulussa on tehty pieniä korjauksia, kuten lattiamattojen vaihtamisia.

Kaarinan koululaiset syksyllä 2022

Piispanlähteen koulu

 • Ekaluokkalaisia 82
 • Oppilaita yhteensä 762

Valkeavuoren koulu

 • Ekaluokkalaisia 71
 • Oppilaita yhteensä 841

Kotimäen koulu

 • Ekaluokkalaisia 65
 • Oppilaita yhteensä 689

Hovirinnan koulu

 • Ekaluokkalaisia 53
 • Oppilaita yhteensä 290

Piikkiön yhtenäiskoulu

 • Ekaluokkalaisia 44
 • Oppilaita yhteensä 618

S:t Karins svenska skola

 • Ekaluokkalaisia 39
 • Oppilaita yhteensä 220

Auranlaakson koulu

 • Ekaluokkalaisia 34
 • Oppilaita yhteensä 147

Rungon koulu

 • Ekaluokkalaisia 31
 • Oppilaita yhteensä 178

Kuusiston koulu

 • Ekaluokkalaisia 21
 • Oppilaita yhteensä 140

Niemenkulman koulu

 • Ekaluokkalaisia 4
 • Oppilaita yhteensä 53