Keppihevonen pyrkii taivaalle Kuusistossa: Linnanraunioilla nähdään sirkusta, jota jo kerran siirrettiin sään vuoksi

0
Keltakuul-esitystä on esitetty sekä aikuis- että lapsiryhmille, ja kumpiinkin se on vaikuttanut uppoavan. Temppuja tekevät turkulaispariskunta Alisa Salonen ja Pekka Laamanen.

– Tämä esitys on sellainen, että kun illalla aikuiset ja lapset menevät nukkumaan, tunteena on, että mitä oikein tapahtui, lupaa Pekka Laamanen.

– Esitys varmasti herättää hämmennystä ja iloa.

Laamanen on tulossa torstaina Alisa Salosen kanssa Kuusiston linnanraunioille vetämään musiikkisirkusesitys Keltakuulin sekä sen perään sirkustyöpajan.

Keltakuul piti esittää raunioilla jo heinäkuussa, mutta silloin myrsky laittoi suunnitelmat uusiksi ja tilalle vaihdettiin Laamasen sooloesitys. Varsinkaan keppihevostemppua ei voitu näyttää hurjien tuultenpuuskien vuoksi.

– Keppihevostemppu on ehkä maailman korkein, se nousee 8–9 metrin korkeuteen, Laamanen taustoittaa.

Esityksen alkaessa raunioilla tuuli ja satoi kaatamalla. Yleisö oli sateensuojassa raunioiden kiviholvin alla ja Laamanen huhki märkänä sateesta, hiestä ja mudasta. Lopuksi aurinko puhkesi näkyviin ja yleisö myrskyisiin taputuksiin, ja rauniokeikasta tuli Laamaselle yksi ikimuistoisimmista.

– Lähes koskaan ei ole esitystä sään vuoksi peruttu.

Sirkustyöpajaan


Sirkusta, fyysistä teatteria, akrobatiaa ja klovneriaa esittävä turkulaispariskunta eli FlouTila on nähty Kaarinassa aiemmin myös yksityistilaisuuksissa. Esimerkiksi korona-aikana heidät pyydettiin pihoille ilahduttamaan ihmisiä.

– Sirkuksen katsominen vapauttaa ja poistaa suojuksia, miettii Pekka Laamanen.

Mukana on Alisa Salosen omaa musiikkia, jota hän luo esityksessä luupperin avulla.

Esityksen päätteeksi katsojat voivat harjoitella työpajassa pariakrobatiaa ja jongleerausta.

– Joka kerta joku ei malttaisi millään lähteä, kun huomaa, että vaikealta tuntuva temppu ei olekaan niin vaikea.

Raunioilla jälleen opastus


Mikäli työpajassa innostuu sirkustempuista ja teatteri-improvisaatiosta enemmänkin, Sirkus & Teatteriyhdistys Aura Company järjestää tänäkin syksynä Turussa sirkuskoulua ja improteatteria. Ryhmiä on 3-vuotiaista aikuisiin.

Myös Laamanen ja Salonen ovat mukana yhdistyksessä.

– Tässä lajissa saa haastaa itseä, kun pääsee tekemään jotain vaikeaksi oletettua. Lisäksi tämä on harvoja harrastuksia, joissa on sama ryhmä kaikille sukupuolille, Laamanen pohtii.

Torstaina sirkustyöpajan jälkeen linnanraunioilla esiintyy myös neljä laulajaa Turun Naispoliisilaulajista. Heitä johtaa Helena Heimola. Mukana on meriaiheisia lauluja, hengellistä musiikkia, ikivihreitä ja poppia. Lisäksi samana iltana voi lähteä mukaan Kaarinan Oppaiden opaskierrokselle raunioille.

Linnanraunioilla tapahtuu 18.8.


Musiikkisirkusesitys klo 15

Naispoliisilaulajien konsertti klo 17

Raunioiden iltaopastus klo 18