Arvostelu: “Kiinnostava, erilainen ja ihan huippu Tuhkimo”

0
Prinssillä (Joonatan Tetri) riittää ihailijoita Tammipartion kesäteatterin Tuhkimo-näytelmässä.

Tammipartion kesäteatteri yllättää iloisesti Tuhkimo-esityksellään. Pääasiassa lapsista ja nuorista koostuva näyttelijäkaarti onnistuu rooleissaan, kokonaisuus on viihdyttävä ja juonenkäänteet vangitsivat etenkin mukana olleet 9-vuotiaan seuralaisen. Myöskin 4-vuotias tykkäsi esityksestä, joskin keskittyminen herpaantui pisimmissä vuoropuheluissa.

Esityksen parasta antia ovatkin vauhdikkaat tanssi- ja laulukohtaukset sekä nappisuorituksen tehneet hiiret: Ilona Nummelin, Sandra Kurki-Suonio, Unna Nummelin, Salli Heikkinen, Minttu Kulmala, Elias Nyman, Lumia Holma, Niilo Oiva ja Oiva Saraperä.

Näytelmän Tammipartiolle käsikirjoittanut Mari Sipilä on onnistunut tuomaan puhkiluetun tarinan tähän aikaan ja karsimaan siitä liian siirappisuuden. 9-vuotias katsoja kiinnitti huomiota, etteivät äiti- ja sisarpuolet ole niin ilkeitä kuin alkuperäisessä sadussa. Silti ulkopuolisuuden tunne on käsin kosketeltava, kun perhe lähtee juhliin ilman Tuhkimoa, ja tarjoaa varmasti pohdittavaa koteihin esityksen jälkeen.

Näytelmän ikonisimmat kohtaukset – hyvän haltiatarkummin taika, tanssiaiset ja kengän sovitus – on toteutettu Riitta Lindroosin ohjauksessa upeasti. Pölynimurikauppiaan hahmo on hauskasti keksitty. Myös näytelmän kauniisti maalatut kulissit ovat harrastajateatterilta hatunnoston arvoinen suoritus.

Esitys on mukana olleiden lasten sanoin kiinnostava, erilainen ja ihan huippu. Tarinaa on helppo seurata ja lopussa langat solmitaan kauniisti, ehkä liiankin kauniisti. Loppuun olisin kaivannut vielä yhtä käännettä. Eikö nykyajan lapsille sopisi esikuvaksi paremmin Tuhkimo, joka vähät välittää kuninkaallisista sopimuksista ja näyttää prinssille, miten muurin yli kiivetään omin avuin?

Tuhkimo Sipilänmäellä 28.8. asti.

Heinimaija Hirvonen