Kolme poimintaa kalenteriin: Linnanraunioilla on piispanpäivät ja puutarhoissa saa käydä

0
Arkistokuva Kuusiston piispanpäiviltä parin vuoden takaa.

Kaarina-lehti poimii viikoittain Kaarinan tapahtumatarjonnasta kolme kiinnostavaa vinkkiä.

PIISPANPÄIVÄT Kuusiston linnanraunioilla vietetään jälleen Kaarinan kaupungin ja seurakunnan järjestämiä piispanpäiviä. Raunioilla nähdään jousiammuntaa, klovneja ja piispanhatun kuvasuunnistusta. Kuusiston kirkossa on Kuninkaantien muusikoiden Katariina Aleksandrialainen -konsertti, ja sunnuntaina pyhiinvaelletaan Lemun taistelumuistomerkiltä Kuusiston kirkkoon. La 6.8. klo 13–17.30 ohjelmaa Kuusiston linnanraunioilla, klo 18 konsertti kirkossa. Su 7.8 pyhiinvaellus alkaa klo 8.30 Lemun taistelun muistolehdosta. Mukaan voi liittyä matkan varrelta. Ilmoittaudu pyhiinvaellukselle 3.8. mennessä, mika.ostela@evl.fi, p. 040-3417187.

AVOIMET PUUTARHAT Tulevana sunnuntaina saa luvan kanssa käydä muiden pihoilla. Suomessa yli 850 puutarhaa on ilmoittautunut mukaan Avoimiin puutarhoihin, joissa voi vierailla. Kaarinasta mukana olevat pihat ovat Piikkiöstä: Sippen piha Keiramon tallin läheltä sekä Kassunkulma Moskalasta. Tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Avoimet puutarhat 7.8. klo 12–17.

TAIDENÄYTTELY Mökki Galleriassa Rauhalinnassa on elokuussa esillä kuvittajana, kirjailijana ja graafisena suunnittelijana tunnetun Jenny Wiikin akryyli-, öljy- ja vesivärimaalauksia. Teokset ovat syntyneet toistaiseksi julkaisematta jääneen romaanin innoittamana. Galleria auki ti–pe klo 10–16. Okeanos-näyttelyn avajaiset 5.8. klo 14–16.