Mårten Kvistin tehtäviä jaetaan muille perussuomalaisille

0
Mårten Kvist. Kuva on vuoden takaa.

Kaarinan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja, perussuomalaisiin kuuluva Mårten Kvist on muuttanut pois Kaarinasta. Samalla hänen on jätettävä paikkansa Kaarinan päätöksentekoelimissä.

Kaarinan sote-lautakunnan ja valtuuston lisäksi Kvist kuului esimerkiksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yhtymävaltuustoon. Lisäksi hän oli Kaarinan vanhusten palvelukeskussäätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja sekä kaupungin taloustyöryhmän varapuheenjohtaja. Hän joutui luopumaan kaikista näistä pesteistä, myös seudullisista, sillä hän oli niissä Kaarinan edustajana.

Kvistin tilalle nousee nyt muita perussuomalaisia. Uudeksi kaupunginvaltuutetuksi Kaarinassa on tulossa Aki Vänskä. Kaupungin talousryhmään uutena nousi Markku Agge, ja saman ryhmän varapuheenjohtajan nuijan sai Harri Vähä-Verkkomäki. Vanhussäätiön puheenjohtajaksi tuli Pekka Heinonen.

Kvistin seuraajia sote-lautakunnassa tai sairaanhoitopiirissä ei vielä nimetty.

Kaarinan sote-lautakuntaa ollaan lakkauttamassa muutenkin vuodenvaihteessa sote-muutoksen toteutuessa. Toistaiseksi käydään poliittisia neuvotteluja siitä, siirtyvätkö lautakunnan luottamushenkilöt uuteen Kaarinaan hyvinvointijaostoon ja mikä jaoston koko ylipäätään on.

Kvist muutti kesäkuussa Kaarinasta Lietoon Littoisten puolelle. Pari päivää ennen muuttoaan Kvist ehti tehdä kolmen muun perussuomalaisvaltuutetun kanssa aloitteen siitä, että Liedon puoleinen Littoinen tulisi yhdistää Kaarinaan.