Monnarin päiväkoti siirtyi vesivahingon vuoksi Ristikallioon

0
Ei lapsia vaan kuivattimia. Littoisten monitoimitalon uutta päiväkotia ei vesivahingon vuoksi voitu vielä ottaa käyttöön. Vesivahinko syntyi remontoitaessa tilaa päiväkodiksi.

Littoisten monitoimitalolla piti elokuun alussa aloittaa uusi päiväkoti, mutta toisin kävi: uuden päiväkotitilan lattiat on revitty auki ja kuivattimet hurisevat paikalla.

Monnari kohtasi kesällä yllättävän vesivahingon, Piispanlähteen koulun ja Kaarinan lukion lailla. Syy on sama kuin Kaarinan lukiolla: remonttitöissä putkiliitos petti, tällä kertaa keittiöaltaassa heinäkuussa.

Kaarinan rakennuttajapäällikkö Markku Leinonen kertoo, että vahinko huomattiin ajoissa eikä vettä päässyt merkittävästi rakenteisiin, mutta päiväkodin pintamateriaalit joudutaan uusimaan. Ennen vesivahinkoa tila oli ollut loppusiivousta vaille valmiina päiväkodiksi.

Lapsia voi tulla päivähoitoon paikalle aikaisintaan syyskuussa.

Kaarina kamppailee jatkuvasti päivähoitopaikkapulan kanssa. Jäikö nyt moni lapsi elokuussa ilman hoitopaikkaa?

– Ei, vastaa Kaarinan varhaiskasvatusjohtaja Päivi Kemppainen, joka on tässä kuussa jäämässä eläkkeelle ja sai monnarin vesivahingon vielä uransa loppuhuipennukseksi.

– Onneksi elokuun alussa monet lapset olivat vielä kesälomalla, marraskuussa tilanne olisikin ollut toinen. Lapsiryhmä siirrettiin Ristikallion monitoimi- ja liikuntatilaan, ja lisäksi perheet tekivät erilaisia järjestelyjä. Esimerkiksi osa jäi vähäksi aikaa vanhaan hoitopaikkaan.

Kemppainen iloitsee siitä, että monnarille tuodut kalusteet ja lelut eivät kastuneet, ja ne voitiin tuoda Ristikallioon.

Monnarilla piti aloittaa noin 30 lapsen päiväkotiryhmä.