Muinaistuli muuntuu Littoisissa tulitaiteeksi

0
Littoistenjärven tulishow on nimeltään ’Liekeissä’. Siinä luvataan olevan tarkkaa koreografiaa, huumoria sekä näyttävää tulitaidetta ja esinemanipulaatiota.

Elokuun pimeään yöhön sytytetään tulia, kun rannikolla vietetään lauantaina jälleen Muinaistulien yötä. Samalla muistetaan Itämeren asukkaiden tuhansien vuosien takaista tapaa, jossa merkkitulilla varoitettiin vaarasta ja ohjattiin merenkulkijoita.

Vaikka Littoistenjärvi ei Itämerta olekaan, Muinaistulia juhlitaan sielläkin. Kokon lisäksi paikalle voi tulla katsomaan valo- ja tulitaidetta sekä tanssimaan. Koko iltaan on vapaa pääsy.

Alkuillalla rannalle sytytetään Tapio Väntsin valotaideteos, joka pysyy rannalla viikon verran. Seuraavaksi lavalla käynnistyvät tanssit, joissa esiintyvät Sari Hellsten ja hänen yhtyeensä. Lavalla soivat tangot, valssit ja foxit.

Kokko syttyy iltakymmeneltä, minkä jälkeen rannalla on tulitaide-esitys. Tulitaidetta esittävät Markus Nivala, Antti Nerg ja Emma Nivala Sirkus & Teatteriyhdistys Aura Companysta.

Muinaistulien yö Littoistenjärven uimarannalla 27.8. Valotaideteos syttyy klo 18.30. Tanssit klo 19–22. Kokko klo 22. Tulitaide-esitys klo 22.30.