Oletko saanut poliisilta apua Kaarinassa, kun on tarvittu? Kaarinalaisilla jyrkästi eri kokemuksia

0
Jenna Mäki-Tanila

Kaarina-lehti kiersi kysymässä, kokevatko kaarinalaiset saavansa poliisilta apua tarvitessaan. Kokemukset erosivat jyrkästi toisistaan.

“Se joka apua Kaarinassa tarvitsee, sitä saa. Todella helposti poliisit ovat tulleet paikalle, kun olen soittanut, ja katukuvassa näkyy poliiseja pyörimässä. Poliisi tekee ylipäätään arvokasta työtä.

Olen hälyttänyt poliisit esimerkiksi kun naapurilla oli arki-iltana bileet.”

Jenna Mäki-Tanila

“En ole saanut poliisilta apua. Asuntoyhtiössämme pyöritettiin huumekauppaa pari vuotta, mutta mitään ei tapahtunut, vaikka otimme moneen kertaan poliisin yhteyttä. Katselimme ikkunasta, kun pussit ja rahat vaihtoivat omistajaa ja ilmoitimme poliisin vihjesähköpostiin autojen rekisterinumerot, mutta mitään ei kuulunut. Asia ratkesi lopulta sillä, että asunnon omistaja sai monen mutkan kautta häädettyä tämän vuokralaisen.

Asiat sujuivat paljon paremmin, kun pystyi soittamaan suoraan poliisille. 112:ssa eivät ota vastaan esimerkiksi rekisterinumeroita.

Lisäksi tänä kesänä kesähelteellä oli pieni lapsi Kaarinan keskustassa jäänyt lukkojen taakse autoon, eikä hänen perheensä saanut ovea auki. Hätäkeskuksesta käskivät rikkoa auton ikkunan, mutta perhe ei antanut eikä yksityinen henkilö voi niin vain rikkoa toisten autoja. Puolitoista tuntia odottelin tilanteessa, mutta apua ei sinä aikana tullut.”

Naispuolinen asukas Kaarinasta

“Kyllä poliisilta saa helposti apua. Tilanne on parantunut aiempaan verrattuna, ja turvallisuus on Kaarinassa lisääntynyt. Olen muutamassa onnettomuudessa joutunut hälyttämään poliisin.”

Marko Koivistola

“En ole joutunut poliisia pyytämään avuksi, joten en tiedä. Kovin harvoin poliiseja Kaarinassa näkyy.”

Miespuolinen asukas Kaarinasta

“Ei mitään käsitystä, en ole koskaan poliisia tarvinnut. Ei ole myöskään syntynyt käsitystä, etteikö poliisia tarvittaessa saisi.”

Kari Klossner

“Poliisi on ihmisistä aina väärässä paikassa väärään aikaan. Me luotamme siihen, että poliisilta saa apua – vähän liiankin hyvin. Täällä on kolme poliisiautoa näkynyt kilometrin säteellä, ja se on jo liioittelua.

Kaahaajia täällä on, ja ne pitäisi saada kuriin.”

Samuli Kivinen ja hänen nimettömän pysytellyt ystävänsä

“En tiedä, olenko koskaan edes nähnyt Kaarinassa poliisia.”

13-vuotias kaarinalaistyttö

“Poliisi on ylikuormittunut, mutta varmaan akuutissa tilanteessa saa Kaarinassa apua.”

Kaarinalainen mies

“En ole tarvinnut, mutta uskon, että saisin apua. Katukuvassa ei poliisia ole enää näkynyt sen jälkeen, kun poliisiasema lähti Kaarinasta.”

Birgitta Leinokari