Pahimus: Kaarinan malli

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Kuntalaisten tasa-arvoisen ja oikeudenmukaisen kohtelun vuoksi Kaarinan kaupunki on teettänyt konsulttiyhtiöllä ruohoselvityksen. Nurmiruohon korkeushan on vaihdellut eri puolilla Kaarinaa.

Selvityksessä kartoitettiin lähikuntien ruohontaso vakioimalla niiden ruohoalueet ja vertaamalla niitä vastaaviin Kaarinassa. Kaupunkilaisille järjestettiin ruohosta asukaskysely. Tuloksista keskusteltiin kahdessa yleisötilaisuudessa, ja lisäksi niitä esiteltiin poliittisille päättäjille, kaupungin työntekijöille ja sidosryhmille.

Vertailujen, kyselyjen ja esittelytilaisuuksien perusteella laadittiin luonnos kaupungin uusista ruohoperiaatteista. Muutostarpeina tunnistettiin, että keskimäärin nykyiseen verrattuna Hovirinnassa ruohon toivotaan olevan 0,3 cm lyhyempää ja Littoisissa 0,7 cm pidempää, ja Piikkiössä ruohoa pitäisi ylipäätään leikata.

Lautakunnassa luonnos palautettiin kertaalleen valmisteluun muutoskustannusten tarkentamiseksi, kuten hintavertailun laatimiseksi vaaditusta uudesta kalustosta sekä työntekijöiden uudelleen sijoittelusta.

Lopputuloksena uusia ruohopelisääntöjä pidettiin hyvinä, ja asiaan palattaisiin ensi vuoden talousarviota laadittaessa. Talousarviokäsittelyssä muutostarpeet kirjattiin talousarviokirjaan, jossa asian ilmoitettiin olevan keskeneräinen. Näin toimittiin myös seuraavana kuutena vuotena, kunnes selvityksen koettiin jo olevan vanhentunut ja oli aika laatia uusi.