Pahimus: Tilaisuus tekee Pahimuksen

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Ihmiset suojautuvat kovalla vaivalla pitkäkyntisten varalle. Pahimus ei tajua, miksi. Kun vain pitää risaa takkia, kulahtanutta reppua, vanhaa kännykkää, lommoista autoa ja ruosteista polkupyörää, niin eivät rosvot vaivaa.

Kuulemma lapsiperheiden niksi on, että koko perhe pääsee hiekkarannalla uimaan, kun kännykät ja lompakot jättää viltille vaipan sisään niin, että vaippa näyttää käytetyltä. Kukaan ei koske. Ai ei? Selvästikään niksin antajalla ei ole kokemusta avuliaista touhutädeistä ja -sedistä, jotka ohimennessään parturoivat naapurinkin kukkaniityt, työpaikalla heittävät roskiin toisten eväät ”koska ne olivat lojuneet jääkaapissa iät ajat (puoli tuntia)”, nyppivät salaatinpalat pöytäkaverin hampaista ja takuulla hipsivät salavihkaa hakemaan vaipatkin.

Onneksi varkaat tunnistaa ulkonäöstä, näinhän lastenkirjat ja sarjakuvat opettavat. Auta armias miehiä, joilla on voimakas parrankasvu, sänkihän tekee ihmisestä varkaan! Lisäksi rosmot käyttävät naamioita ja raidallisia vaatteita suojautuakseen saalistajilta ja sulautuakseen ympäristöön.

Paras, varmin ja luotettavin keino pitää pitkäkyntiset loitolla on olla omistamatta yhtään mitään. Sittenpä voi ilman rihmankiertämää näyttää varkaille pitkää nenää (tai jotain muuta sopivaa uloketta): ”Hahaa, luulit, että saisit lompakon taskusta mutta eipä ole edes taskua! Mihin sinulla muuten noin kiire on?”