Papinholman virkistysalueelle on tulossa kännykkämasto

0
Vastaavanlainen kännykkämasto on tällä hetkellä Turussa Vehkaniitunkadulla. Kuva on kaupunkikehityslautakunnan esityslistan liitteestä.

Papinholmaan nousee uusi DNA Tower Finland Oy:n matkaviestinasema, mikäli kaupunkikehityslautakunta asettuuhuomennakeskiviikkona kokouksessaan samalle kannalle kuin viranhaltijat.

Monet operaattorit ovat ilmaisseet, että Hovirintaan tarvitaan tukiasemia langatonta verkkoa vertan, mutta sopivia paikkoja on vähän. Papinholma nähtiin kaupungin kaavoituksessa ja rakennusvalvonnassa kaupunkikuvan kannalta vähiten huonona vaihtoehtona. Neuvottelut aloitettiin vuosi sitten.

Käytännössä DNA hakee poikkeamislupaa matkaviestintukiaseman rakentamiseksi paikalle, joka on asemakaavassa virkistysaluetta (VP). Maston tuleva paikka on Tapparakadun ja Paraistentien liittymän lähellä, Kärjen rantapuiston itäpäädyssä.

DNA havittelee paikalle putkimastoa ja sen jatkeeksi ristikkomastoa, jotka nousevat yhteensä 42 metrin korkeuteen. Vastaavanlainen masto on Turussa Vehkaniitunkadulla. Maston viereen tulee pieni huoltokoppi, ja huoltotie rakennetaan Tapparakadulta.

Naapurikiinteistöillä ei ollut asiasta huomautettavaa.