Rohdintiestä on tulossa kokonaan etuajo-oikeutettu – Varoituskolmio on poissa väliaikaisesti

0
Rohdintien ja Verkakyläntien risteyksen väistämisvelvollisuudet ovat muuttuneet ja muuttuvat lisää lähiviikkoina.

Viime Kaarina-lehden Tyrskähdyksissä kyseltiin Rohdintien ja Verkakyläntien risteyksen väistämisvelvollisuuksien muuttumisesta Littoisissa. Tyrskähtäjä ihmetteli, miksi varoituskolmio oli vähin äänin poistettu risteyksestä, ja epäili, että kyseessä oli vahinko.

Vahingosta tai ilkivallasta ei ollut kyse, vaan risteys on tällä hetkellä tarkoituksella tasa-arvoinen. Toisaalta muutos on väliaikainen.

– Kärkikolmio on poistettu Verkakylän asemakaava-alueen kunnallistekniikan rakentamisen yhteydessä. Tilanne tulee muuttumaan lähiviikkoina, selventää Elise Tuomola Kaarinan kaupungin infrasuunnittelusta.

Kadunrakennustöiden valmistuttua Rohdintiestä tulee kokonaan etuajo-oikeutettu. Kaikille sivukaduille, myös Verkakyläntielle, asennetaan silloin väistämisvelvollisuutta osoittavat kärkikolmiot.

Rohdintien varteen rakennetaan uusi kevyen liikenteen väylä Verkakaarelta Aivinakadulle saakka. Sivuteiden kolmioilla on tarkoitus suojata varsinkin jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Sivukatujen kohdille tehdään myös uudet suojatiet Rohdintien yli, jotta tien ylittämiseen on jatkossa selkeät paikat.

– Tämän alueen katujen etuajo-oikeuksiin vaikuttaa jatkossa se, että Rohdintie on suoraan kulkeva katu, jota nykyisten suunnitteluohjeiden mukaisesti ei voi merkitä väistämisvelvolliseksi sivukatuun nähden ilman erilaisia rakenteellisia ratkaisuja ja selkeitä geometrian muutoksia.