Tänään on se päivä, johon on laskettu öitä kuin jouluaattoon

0
Empon koulun ensimmäisen luokan ensimmäistä päivää innolla odottanut Enni Patrikainen kertoo tykkäävänsä askartelusta. Hän uskoo, että kuvaamataito tulee olemaan yksi hänen suosikkioppiaineistaan.


AskarteluaTänään on se päivä, kun Enni Patrikainen merkitsee kalenteriinsa raksin ruutuun. Päivä, joka kalenterinruutuun on kirjoitettu muistiin, on koulujenalun päivä, ja se on Patrikaisesta jännittävä.

– Noin kaksi viikkoa ollaan joka päivä oltu tietoisia, kuinka monen päivän päästä on se päivä, sanoo Patrikaisen äiti Johanna Heiskanen .

Koulujen alkua on onneksi odotettu iloisella mielellä. Enni kertoo, että kivointa on päästä leikkimään kavereiden kanssa.

Enni aloittaa Kuusiston koulussa Empolassa, joka on hänelle entuudestaan tuttu eskarin ja päiväkodin myötä.

– Tein linnun, jolla on höyheniä ja päähän liimasin sille silmät, Enni kuvailee askarteluaan. Hän uskoo koulun kuvaamataidon olevan hauskaa. Lisäksi iltapäiväkerhossa saa myös askarrella, mistä Enni on innoissaan.

Enni menee ensimmäiselle luokalle selässään yksisarvisreppu. Hän sai myös sattumalta syntymäpäivälahjaksi mummiltaan yksisarvispenaalin, vaikka mummi ei tiennyt repun kuosista penaalia hankkiessaan.

Läksyjen tekoaKasperi Tilli odottaa innolla, että saa pyöräänsä lukon.

– Sitten voin pyöräillä kouluun, Kasperi kertoo ja selittää, että pyörää ei saa jättää koulun pihaan lukitsematta.

Kasperi tykkää mopoista, mutta vielä pitää malttaa mopoilun suhteen. Hän kertoo, että pyöräily on kuin mopoilua, jos polkee oikein lujasti.

Kasperi osasi sanoa koulunkäynnistä, että siellä tehdään tehtäviä ja sieltä saadaan kotiläksyjä.

– Läksyjen teossa äiti osaa ehkä välillä auttaa, välillä ei, Kasperi sanoo.

Hän kertoo, ettei häntä jännitä koulujen alku. Hänen äitinsä Jenny Holmberg naurahtaa, että saa nähdä, ovatko tunnelmat toisenlaiset koulujenalun aamuna.

Ekaluokkalaisen koulureppu on vihreä mopoilumerkki Crossin reppu, mikä on siis juuri sellainen kuin Kasperi toivoikin.

Uuden oppimistaMelinda Pietikäinen ei jännitä koulujen alkua. Hän soittelee videopuheluita tulevien luokkalaistensa kanssa ja kouluympäristökin on tuttu. Etenkin koulupihan telineissä on tullut temppuiltua.

– Yllättävää, että minuakaan ei jännitä, vaikka kyseessä on vielä esikoinen, Melindan äiti Pipsa Höglund kertoo. Hän uskoo, että ekaluokkalaisten vanhempien yhteinen WhatsApp-keskusteluryhmä ja siellä jutustelu ovat isossa roolissa viemässä jännitystä pois.

Tulevat Valkeavuoren koulun ekaluokkalaiset vanhempineen olivat viime viikon maanantaina kokoontuneet koululle leikkimään ja tutustumaan. Kaatosadekaan ei ollut haitannut ja yhteinen tutustuminen oli varmasti keventänyt muidenkin kuin Höglundin ja Melindan jännitystä.

Tulevan ekaluokkalaisen reppu on blingblingä. Melinda esittelee innoissaan, miten repun paljetteja silittämällä, paljettien kääntöpuolelta paljastuu lisää erilaisia värjeä. Monet väreistä ovat pinkin sävyisiä, mistä Pietikäinen pitää.