Tuliko uudesta veneluiskasta Hovirinnassa liian jyrkkä? Luiskaa testataan tänään palautteiden vuoksi

0
Hovirinnan veneluiskan työmaa. Kuva on viikon takaa.

Hovirinnan rannan veneilijöitä on kuohuttanut venesataman keskeneräisen veneluiskan turvallisuus. Työmaata seuranneet veneilijät ovat kokeneet, että luiskasta on tulossa vaarallinen eivätkä he itse uskaltaisi laskea siitä venettä.
– Luiskaan on rakennettu yhtäkkinen jyrkkä pudotus, jossa kärry vajoaa herkästi saveen, jos sen työntää tarpeeksi syvälle. Vaikuttaa siltä, että malli on otettu Harvaluodon ja Paraisten rampeista, joissa usein veteen päätyy veneen lisäksi auto, kommentoi kaarinalainen Santtu Luojola veneliike Yamaha Centeristä, joka laskee ja nostaa veneitä vesille ja vesiltä jatkuvasti.
– Ehkä ihan pieniä veneitä tuosta luiskasta voisi jatkossa nostaa, mutta oman veikkaukseni mukaan yli puolet Hovirinnan venesatamassa olevista veneistä on niin isoja, että ei onnistu.
Facebookissa Kaarinalaiset-ryhmässä kommentoitiin, että jotta luiska toimisi tällaisena, laiturille pitäisi rakentaa 10 metriä pituutta lisää. Ongelmia pahentaa salmen kova virtaus.
Toistaiseksi ongelmat voisi vielä korjata kohtalaisella vaivalla, ennen kuin luiska asvaltoidaan.
Aluemestari Matias Rekikoski Kaarinan kaupungin teknisistä palveluista kertoo, että palautetta on tullut myös kaupungille ja asiaa on ryhdytty tutkimaan.
– Luiska on rakennettu kaupungin hyväksymien suunnitelmien mukaisesti, mutta palautteiden vuoksi teemme tänään traktorilla ja trailerilla testilaskun ja katsomme tilanteen, hän toteaa.
Suunnitelmien laatija oli eri yritys kuin urakoija.

Luojola on menossa myös mukaan testilaskuun ja on tyytyväinen siitä, että palaute otettiin tosissaan. Paikalle tulee Yamaha Centerin traileri.

– Kun satojen tuhansien eurojen hintaisia veneitä nostetaan ja lasketaan, ei voi ottaa riskiä, että vene kaatuu. Itselläni tässä on myös oma elanto kiinni, hän miettii.