Valkeavuoren hallin avajaisissa testataan laukaisututkaa ja juostaan temppuradalla

0
Valkeavuoren liikuntahalli.

Vuodenvaihteessa valmistuneen Valkeavuoren liikuntahallin avajaisia vietetään viimeinkin. Kuntalaisten toivoma tapahtuma tahdottiin järjestää kaikille avoimena, eikä tuoreeltaan ollut hyvää hetkeä koronatilanteen vuoksi.

Avajaisissa pääsee paitsi juomaan kahvia ja kuuntelemaan puheita myös liikkumaan: koulun pihalla voi testata jääkiekon laukaisututkaa ja ilmatäytteistä jalkapallokenttää, ja yläkentältä löytyy jalkapallon temppurata. Sisällä järjestetään jumppia ja Minilystikäs eli temppurata pienille lapsille.

Rasteista vastaavat tutut kaarinalaiset urheilu- ja liikuntaseurat, salibandysta tanssiin. Omat ständinsä on esimerkiksi Kaarinan kansalaisopistolla ja Visit Kaarinalla, ja nuorisopalveluiden Nugipakukin on pihalla.

Alun perin tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen (kesk.) piti tulla paikalle, mutta hän ei päässytkään ja esittää vain videotervehdyksen Kaarinalle. Sanottavaa paikan päällä on kuitenkin kuntaministeri Sirpa Paaterolla (sd.), Kaarinan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anne-Mari Virolaisella (kok.) sekä prosenttitaiteen puolesta Johanna Sinkkosella, Toni Hautamäellä ja Tiina Vainiolla. Myös Valkeavuoren koulun kuoro esiintyy.

Arkipelag esittää hallin taideteoksiin liittyvän tanssin. Taideteoksista toinen löytyy hallin ikkunasta ja näkyy kauas, toinen sijaitsee katsomon yläpuolella.

– Valkeavuoren hallin myötä seurat voivat viimeinkin järjestää Kaarinassa isoja pelejä, mutta kaikkein isoin merkitys hallin valmistuminen on ollut koululiikunnalle. Valkeavuoren koulu joutui olemaan monta vuotta ilman omia sisäliikuntatiloja, miettii kaupungin liikunnansuunnittelija Mia Kettunen.

Avajaiset la 27.8. klo 10–15. Minilystikäs klo 10, avajaistervehdykset kello 12, jumppia klo 14 ja 14.30. Pysäköintitilaa on rajallisesti, myös terveyskeskuksen parkkialueelle voi jättää auton.