Vesivahinko myös Piispanlähteen alakoululla – Lukuvuosi alkaa silti normaalisti

0
Piispanlähteen koulun pienten pihalle puhkaistiin uusi ovi (kuvassa vasemmalla) kesän vesivahingon vuoksi.

Kaarinan lukio ei ole ainoa koulu, joka kohtasi tänä kesänä vesivahingon: myös Piispanlähteen alakoululla eli entisellä Piispanristin ala-asteella on jouduttu yllättäviin kuivatustöihin ja poikkeusjärjestelyihin.
Ullakkotilassa koulun keskiosissa oli ilmeisesti jo talvella jäätynyt ja haljennut vesiputki, mutta kyseistä putkea ei käytetä säännöllisesti eikä ongelmaa huomattu, kertoo Kaarinan rakennuttajapäällikkö Markku Leinonen.
Vedet alkoivat kastua läpi vasta kesäkuussa. Seurauksena varsinkin koulun kirjasto sai vesiryöpyn.
– Onni onnettomuudessa oli, että luokkatiloja ei juurikaan kastunut, vaan lukuvuosi pystytään aloittamaan ihan normaalisti, iloitsee Piispanlähteen koulun rehtori Tiina Tuominen.
Lisäksi kastunut alue pystyttiin rajaamaan ja eristämään hyvin.
Koulun Otsonkadun puoleisella, pienimpien pihalla koulurakennukseen on puhkaistu uusi ulko-ovi, sillä tavallinen ovi on nyt työmiesten käytössä. Lisäksi koulussa tehdään lukuvuoden alkaessa vielä pitkään kuivatustöitä.
Tuomisen mukaan muutokset ovat oppilaiden kannalta vähäisiä. Esimerkiksi välituntipiha on sama kuin ennenkin ja uusi ulko-ovi on vanhan vieressä.
– Aluksi harkitsimme myös väistötiloja, mutta saimme puuttuvat ryhmätilat ruokalan viereisestä puistotoiminnan tilasta sekä siitä kirjaston osasta, joka ei kastunut, kertoo Tuominen.
– Jokaiselle opetusryhmälle löytyy siis tutusta alakoulurakennuksesta tila. Piispanlähteellähän olemme jo tottuneet siihen, että joka ikinen soppi otetaan käyttöön.
Alakoulurakennus on muutaman vuoden kuluttua menossa kokonaan purkuun, kun paikalle rakennetaan uudiskoulu.

Artikkelia muutettu 8.8.2022 kello 9.15. Lisätty kuvat vesivahingosta.