Viestijuoksu oli MiljaThuresonille EM-kisojen huippuhetki

0
Milja Thureson viime vuoden Euroopan mestaruuskisoissa Saksan Münchenissä. Kuva: Thomas Windestam

Kaarinalaisjuoksija Milja Thureson on tyytyväinen juoksuunsa EM-kisoissa, vaikka ei pystynyt parantamaan ennätystään ja jäi alkuerissä viimeiseksi. Thureson osallistui Münchenissa 400 metrin juoksuun sekä 4 x 400 metrin viestijuoksuun. Aiemmin hän on juossut aikuisten arvokisoissa vain viestijoukkueessa vuonna 2014.

– Lähdin hakemaan omaa ennätystäni 400 metrillä. Sain sen viestissä, mutta en henkilökohtaisessa kisassa, sunnuntaina Suomeen palannut Thureson kommentoi.

Thuresonin aika 400 metrin alkuerissä oli 53,63, kun hänen ennätyksensä tällä kaudella on 53,12. Kisakuntoon vaikutti heinäkuussa Kalevan kisojen alla sairastettu korona.

– Otettiin tarkoituksella riskijuoksu ja lähdin todella kovaa liikkeelle. Aika olisi ollut parempi, jos olisin lähtenyt hiljempaa, mutta olisi tuntunut hölmöltä antaa muiden vain mennä, viimeisellä sadalla metrillä hyytynyt Thureson kuvaili juoksuaan.

Turun Tovereita edustava Thureson on kisannut tällä kaudella ahkerasti ja parantanut 400 metrin aikaansa peräti sekunnilla. Pääsy EM-kisoihin oli kauden päätavoite. Thuresonia valmentaa hänen oma isänsä Vesa Thureson.

Seuraavaksi kaarinalaisurheilijan tähtäimessä on kahden viikon päästä kisattava Suomi–Ruotsi-maaottelu.

– Katsotaan, jos oma ennätys menisi rikki siellä, Thureson toivoo.

Urheilijavartalo kiinnostaa

Valtakunnallisessa mediassa on äimistelty Thuresonin hurjaa somesuosiota: hänellä on Instagramissa yli 40 000 seuraajaa, mikä on moninkertaisesti enemmän kuin esimerkiksi EM-kultaa juosseella Topi Raitasella.

Thuresonin julkaisemat kuvat hänen lihaksikkaasta urheilijavartalostaan ovat keränneet tuhansia tykkäyksiä. Hän sanoo perustaneen Instagram-tilinsä sponsoreita varten. Lehdistön klikkiotsikot hän kuittaa naurahduksella.

– Itse en välitä julkisuudesta, mutta hyvä jos saan sponsoreille sitä kautta näkyvyyttä. En ole saanut somesta itselleni mitään taloudellista hyötyä. Ihan nytkin olen töihin menossa, isänsä yrityksessä työskentelevä juoksija kommentoi.