Eevi Teittisen ja Teemu Packalénin lapsiperheen arki Kaarinassa: “Teemu on meidän parisuhteen nainen”

0
Eevi Teittinen muutti viisi vuotta sitten Teemu Packalénin perässä Turkuun. Nykyisin perhe asuu Kaarinassa ja heillä on kohta vuoden ikäinen lapsi. Kuvat: Jukka Vaso.

Hyvinvointivalmentaja Eevi Teittisen ja ex-ammattilaisvapaaottelija Teemu Packalénin ulko-oven takaa paljastuu yllättävänkin tavallinen lapsiperhearki. Pöydällä jäähtyy puoliksi juotu kahvikupillinen ja vauvan nenä vuotaa. Eevi sukkuloi makuuhuoneen ja olohuoneen väliä ripsiväri kädessään ja vastailee matkalla toimittajan kysymyksiin.

Keskosena syntynyt Ellen -tytär täyttää marraskuussa vuoden ja samalla yksi vaihe Kaarinassa asuvan perheen elämässä päättyy. Vauvavuosi on ollut menevälle parille samaan aikaan ihanaa ja ihan kamalaa.

– Minulle raskainta on ollut se, että koin alussa jääväni todella yksin, Teittinen pohtii.

– Mitä tarkoittaa yksin? Packalén tarttuu vastaukseen.

– Tuntuu, että ensimmäiset puoli vuotta jokapäiväinen duunini oli vain selvittää asioita. Juoksin vauvan kanssa lääkäreissä ja kyselin suosituksia Instagramissa. Samaan aikaan olisi pitänyt prosessoida se kaikki uusi, mitä käy läpi. Se oli ihan hullua! Teittinen kuvailee.

Bikini fitnessin Suomen mestaruuden voittanut Eevi Teittinen on tottunut viemään kehonsa äärirajoille. Silti mikään hänen tekemänsä treeni ei valmistanut häntä siihen kipuun, mitä hän koki synnytyssalissa.

Tytär tuli maailmaan kuukauden etuajassa. Teittinen oli toivonut etukäteen lääkkeetöntä synnytystä, joka venyi kolmen päivän mittaiseksi maratoniksi. Packalénin lisäksi synnytyssalissa oli mukana anoppi.

– Teemun äiti oli korvaamaton tuki. Hänen pomonsa soitti sinne kesken kaiken ja kyseli töihin. Teemun äiti totesi puhelimeen, että täällä synnytetään nyt ja katkaisi puhelun, Teittinen muistelee nauraen.

Keskolassa vietetyn viikon jälkeen perhe palasi kotiin mukanaan nenä-mahaletku ja vatsavaivojaan itkevä vauva. Pienikokoista vauvaa piti herätellä öisin syömään ja punnita hänet ennen ja jälkeen syötön. Pariskunta hoitivat yösyötöt aluksi vuorotellen.

Kerran viikossa Packalénin sisko tuli heille yöksi hoitamaan vauvaa.

– Se oli mielettömän tärkeää, että oli edes yksi yö viikossa, jolloin sai nukkua. Nukuimme alakerrassa korvatulpat korvissa, ja minä nousin pumppaamaan maitoa välillä, Teittinen muistelee.

Toinen tärkeä asia oli, ettei vauva-arjen keskellä tarvinnut luopua kaikista omista jutuista.

– Minulle pelastus oli treenit, joita vedän kaksi kertaa viikossa. Se oli työtäni, mutta sillä hetkellä se tuntui vapaa-ajalta, Teittinen sanoo.

Isäksi tulon lisäksi Teemu Packalén on kipuillut ammattilaisuran ja tavoitteellisen urheilun päättymistä.
– Eevi sanoo, että näytän paremmalta nykyisin. Itselleni uuteen peilikuvaan tottuminen on vaatinut enemmän aikaa, Teemu Packalén sanoo.

Teemu Packalén sai äskettäin kaveriltaan suoraa palautta siitä, ettei häntä näy enää missään. Jos on parin tunnin rako päivässä, pitää valita, näkeekö kavereita, leikkaako nurmikon vai lähteekö salille. Aika usein Packalén valitsee treenaamisen, sillä liikunta on entiselle huippu-urheilijalle henkireikä.

– Pelkään, että olen erkaantumassa ystävistäni. Saatan sopia kaverin kanssa, että mennään huomenna lounaalle, mutta en koskaan soita tai ilmaannu paikalle. Olen jossakin vaunulenkillä. Tähän yritän kiinnittää huomiota.

Viime syksynä tähän aikaan Packalén oli Farmi -ohjelman kuvauksissa. Kuukauden kestävien kuvausten aikana hän ei saanut olla missään yhteydessä ulkomaailmaan.

Farmin voiton jälkeen tuli nopea lasku maan pinnalle. Kuukauden sisään hän sai lapsen ja ilmoitti lopettavansa uransa vapaaottelijana. Oma identiteetti on pitänyt löytää urheilu-uran jälkeen uudelleen.

– Jos elämässäni tapahtuu jotain merkittävää, soitan edelleen ensimmäisenä valmentajalleni.

Packalén aloitti viime syksynä yhteisöpedagogiikan opinnot Turun ammattikorkeakoulussa. Jo urheilu-uran aikaan hän teki sijaisuuksia lastenkodissa. Tulevaisuuden unelmatyö voisi olla jotakin sellaista, missä yhdistyisivät urheiluosaaminen ja sosiaalihuollon palvelut.

11-kuukautinen Ellen vaikuttaa vanhempiensa tapaan lujatahtoiselta. Sähköjohdot olohuoneen nurkassa kiinnostavat häntä paljon enemmän kuin naaman eteen heitetty rapiseva kenkälaatikko. Eriävän mielipiteensä hän ilmaisee äänekkäästi

– Hän on vauva, joka vaatii koko ajan, Teittinen luonnehtii ja suukottaa otsaa.

Arjessa pariskunnan välejä kiristää eniten se, kun toinen olettaa, mitä toinen ajattelee. Tyypillinen esimerkki on, että Teittinen tulee sisään ovesta ja Packalén tulkitsee hänen olevan kiukkuinen ja provosoituu siitä, vaikka oikeasti Teittinen olisikin vain väsynyt.

Kahden ex-ammattilaisurheilijan parisuhteessa on riittänyt haasteita alusta asti. Kun he tapasivat, Teittinen kipuili fitness-uransa lopettamista, sitten tulivat Packalénin turnaustappiot ja loukkaantumiset. Molemmat ovat sitä mieltä, että keskinäinen kommunikointi on parantunut vauvavuoden aikana.

– Olemme siitä poikkeuksellinen pariskunta, että puhumme näistä asioista todella paljon. Ainakin minulle tulee keskustelujen jälkeen parempi fiilis, että ok, tuo toinen yrittää ymmärtää minua ja minä häntä, Packalén toteaa.

– Teemu on meidän suhteessa se nainen. Itse olen enemmän, että okei sinä ajattelet näin ja mennään eteenpäin. Teemu haluaa keskustella asiat aina puhki, Teittinen nauraa.

– Sä oletkin näissä asioissa vähän juntimpi, mies heittää takaisin.

 

Teemu Packalén ja Eevi Teittinen.

Eevi Teittinen

  • 33-vuotias hyvinvointivalmentaja ja somevaikuttaja.
  • Bikini Fitnessin Suomen mestari vuodelta 2015
  • Esiintynyt tv-sarjoissa Tanssii tähtien kanssa, Selviytyjät Suomi ja Fitnesspäiväkirjat.
  • Oli aiemmin kihloissa rap-artisti Uniikin kanssa.

Teemu Packalén

  • 35-vuotias entinen UFC-tähti, yrittäjä ja somevaikuttaja.
  • Opiskelee yhteisöpedagogiksi ja tekee työvuoroja lastensuojelussa.
  • Vapaaottelun lisäksi menestynyt lukkopainissa ja brasilialaisessa jujutsussa, jossa kisaa edelleen.
  • Osallistui viime vuonna Farmi-tv-sarjaan ja voitti sen.

PARISKUNTA on saanut seuraajiltaan palautetta siitä, että he puhuvat vauva-arjen haasteista niin avoimesti. Suurin osa palautteesta on positiivista, mutta sellaisiakin viestejä tulee, että mitä te valitatte. Monella on asiat huonommin.

– Se on ihan totta! Toisaalta jokaisella on myös oikeus tuntea niin kuin tuntee. Se, että puhun näistä asioista, ei tarkoita sitä, ettenkö olisi järjettömän kiitollinen siitä, mitä minulla on.

Haastattelun jälkeisellä viikolla Teittinen on lähdössä treeniryhmänsä kanssa Espanjaan. Packalénin on tarkoitus lentää Ellenin kanssa perässä.

Ennen lapsen syntymää pariskunta saattoi ostaa hetken mielijohteesta lennot Eurooppaan. Nyt Teittinen on tarjoutunut tekemään miehelleen etukäteen listan asioista, mitä kannattaa varata lennolle mukaan.

– Olemme ihmisinä sellaisia, että emme hirveästi suunnittele mitään. Siinä mielessä vauva on muuttanut kaiken.

Toisaalta liikkuminen helpottuu koko ajan, kun lapsi kasvaa. Teittinen on alkanut jo kartoittaa perhepäivähoitopaikkoja. Hän ja Packalén ovat haaveilleet kahdesta lapsesta, mutta tällä hetkellä yksi tuntuu sopivalta.

Omien yritystensä lisäksi pariskunnalla on yhteinen Active camp -liikunta-alan yritys. He ovat järjestäneet Eerikkilän urheiluopistossa hyvinvointileirejä, joissa osallistujat saavat samaan aikaan testata rajojaan ja nauttia täysihoidosta.

Eevi Teittiselle on tärkeää, että vauva-arjen keskellä ei ole tarvinnut luopua kaikista omista jutuista.
– Minulle pelastus oli treenit, joita vedän kaksi kertaa viikossa. Se oli työtäni, mutta sillä hetkellä se tuntui vapaa-ajalta.

ENNEN PERHEENLISÄYSTÄ urheilijapari suunnitteli myös oma liikuntakeskuksen avaamista Turun seudulle. Sijoittajat olivat jo valmiina, mutta sopivia tiloja ei löytynyt. Sitten tuli koronapandemia.

– Juuri nyt elän odottavassa tilassa. Odotan sitä, kun Ellen on yksi-, kaksi- tai kolmevuotias. Samaan aikaan yritän nauttia tästä hetkestä huumorin kautta, Packalén toteaa.

Jäämme odottamaan, milloin Instagramiin ilmestyy seuraava hulvaton video isästä ja tyttärestä viettämässä laatuaikaa Motonetin käytävillä.