Ensimmäiset puukerrostalot nousevat Rauhalinnaan

0
Havainnekuva Rauhalinnaan rakenteilla olevista puukerrostaloista.

Rauhalinnaan Jalostusasemankadun varteen rakennetaan Kaarinan ensimmäisiä puurakenteisia kerrostaloja. Hankkeen takana on Mangrove Asumisoikeus Oy, joka laajentaa asumisoikeusasuntotuotantoaan Turun seudulle.

Uudet kerrostaloasunnot valmistuvat näillä näkymin helmikuussa 2024. Viisikerroksisiin puukerrostaloihin on tulossa yhteensä 45 eri kokoista asuntoa. Asukashaku Jalostusasemankadun kahteen ASO-kerrostaloon aukeaa syyskuussa.

Jalostusasemankatu 5b:n ja 9b:n puukerrostalot ovat uusi aluevaltaus Kaarinassa ja edelleen pienimuotoinen erikoisuus koko Suomen mittakaavassa, sillä vain noin 5 prosenttia uusista kerrostaloista on puurakenteisia. Mangrovella uskotaan vahvasti, että puukerrostalot ovat tulevaisuutta.

– Puukerrostalon kokonaiselinkaari on ympäristön kannalta parempi kuin perinteisessä betonirakentamisessa. Rakentamiseen käytetty puu sitoo hiilidioksidia vuosikymmenien ajan, ja puu itsessään on uusiutuva ja kestävä materiaali, sanoo toimitusjohtaja Sami Lehto tiedotteessa.