Häh: Voiko Vaakunatielle saada lisää suojateitä?

0
Vaakunatiellä on tällä hetkellä muutama suojatie, kuten tämä, joka sijaitsee lähellä Pyhän Katariinan tietä. Silmämääräisesti autot tuntuivat iltapäiväyhden aikaan ajavan reippaasti lujempaa kuin sallittu 40 km/h.

Vaakunatien turvattomuudesta on tullut kaupungille pitkään palautetta, ja aihe nousi esiin jälleen tänä syksynä. Kaarina-lehden lukija kyseli, voisiko tielle saada lisää suojateitä.

Tällä hetkellä Vaakunatiellä on suojateitä vain sen keskustan puoleisessa päässä, kerrostalojen yhteydessä. Konttikadulta Kartanontielle kulkevalla kilometrin mittaisella osuudella, jossa on rivi- ja omakotitaloja, suojateitä ei ole.

– Asumme rivitalossa, ja täällä on paljon lapsia, jotka ylittävät joka päivä yksin tietä. Linja-autot ajavat tuhatta ja sataa ja tie on vaarallinen lasten ylitettäväksi, lukija perusteli.

Vuosi sitten kaupunki mittasi Vaakunatien ajonopeuksia, ja silloin kriteerit hidasteiden tai töyssyjen rakentamiseksi eivät täyttyneet. Entä täyttyisivätkö kriteerit suojateille?

Kaarinan liikennesuunnittelija Elise Tuomolan vastaa, että asiaa selvitetään.

– Vaakunatien liikenneturvallisuustarkastelu on ollut infrapalveluissa työlistoilla jonossa. Syksyn ja talven aikana on tarkoitus tehdä koko Vaakunatietä koskevat selvitykset ja suunnitelmat, hän avaa.

– Selvitämme suojateiden, keskisaarekkeiden ja muiden liikenneturvallisuustoimenpiteiden tarvetta ja mahdollisia paikkoja Vaakunatiellä.

Juuri nyt Vaakunatieltä löytyy liikennelaskin, joka mittaa ajonopeuksia.