Hovirinnan veneluiska menee taas uusiksi – Kolmas kerta toden sanoo?

0
Jyrki Haapasaaren ottama kuva viime viikolta, jolloin Hovirinnan vene­sataman epännista

Veneilijöiden ankarasti kritisoimaa Hovirinnan uutta veneluiskaa korjataan vielä kerran. Korjaustyöt alkavat maanantaina 12.9. ja kestävät 1–2 viikkoa.

Korjaustyön aikana luiska ei ole käytössä.

Luiskan jyrkkää pudotusta madalletaan veneilijöiden toiveiden mukaiseksi. Sepeliä poistetaan arviolta 50–60 cm syvyydeltä.

– Kaikki betonielementtilaatat yhtä kaikkein syvimmällä olevaa lukuun ottamatta asennetaan uudelleen. Niiden alta poistetaan sepeliä luiskan loiventamiseksi. Samalla myös asvaltointi menee uusiksi, kertoo Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari.

– Vesirajan pitäisi samalla siirtyä laiturirännissä lähemmäs rantaa. En osaa sanoa, oikeneeko luiskan taite ihan kokonaan, mutta ainakin sen pitäisi oieta nyt merkittävästi.

Lisähintaa 7000–8000 euroa


Hovirinnan venesataman huonoon kuntoon päässyttä veneennosto- ja laskuluiskaa remontoitiin tänä kesänä, mutta siitä tuli niin jyrkkä, että veneilijät kokivat, että sitä voivat käyttää vain pienimmät veneet. Isommilla koneilla veteen päätyisi veneen lisäksi myös auto tai laitteet vaurioituisivat muulla tavoin.

Urakoija oli rakentanut luiskan jyrkemmäksi kuin suunnitelmat olivat vaatineet ja loivensi myöhemmin luiskaa, mutta veneilijät eivät olleet tyytyväisiä siihenkään. Viime viikolla luiskaa testattiin jälleen, ja lopputulemana luiskaa remontoidaan nyt kolmannen kerran.

Haapasaaren mukaan kaupunki, suunnitteluyritys ja urakoija kantavat ylimäärisistä kustannuksista yhdessä vastuun. Hän arvioi, että kaupungille lisähintaa tulee 7000–8000 euroa.

Koko korjaushankkeen budjetti oli alun perin 90 000 euroa, minkä sisälle korjaustyöt vielä mahtuvat.

”Kiitos kritiikistä”


Lisälaskusta huolimatta Haapasaari on tyytyväinen siitä, että veneilijät pitivät veneluiskan ongelmista meteliä.

– Jos olemme taitamattomuuttamme tekemässä jotain tarkoitustaan vastaamatonta, onhan se hyvä, että rohjetaan olla heti meihin yhteydessä eikä vain kiroilla takanapäin. Jos meille vahinkoja käy, koetamme vahingot korjata, hän toteaa.

– Toki joskus ihmiset joutuvat tyytymään tai etsimään haluamansa palvelut muualta, mutta olisihan ollut nurinkurista, että kun koetamme parantaa Hovirinnan rannan palveluita, todellisuudessa huonontaisimme niitä.

Testilaskuissa on ollut omien veneidensä ja trailereidensa kanssa kolmeen kertaan venealalla työskentelevä kaarinalainen Santtu Luojola . Hän on ollut yksi niistä, joka on nostanut ongelmia esille.

– Uskon, että tällä viimeisellä remontilla veneluiska alkaa nyt palvella jokaista, Luojola miettii.

– Ajattelin kyllä käydä päivittäin katsomassa, että varmasti menee tällä kertaa maaliin!

Viime viikon testilaskussa nostettiin ylös hänen 6-metrinen veneensä. Jo sen kanssa oli niin paljon vaikeuksia, että isompien kanssa ei uskallettu kokeilla.