Huumeissa ajanut rekkavaras saatiin kiinni Kaarinassa

0

Poliisi sai sunnuntaina varastetulla rekalla hurjastelleen miehen kiinni Piikkiössä Turku–Helsinki-moottoritiellä.

Rekkaa oli yritetty pysäyttää jo aiemmin piikkimatoilla, mutta varas kaahasi riekaleisilla renkailla ja pelkillä vanteilla eteenpäin. Vasta piikkimatto Piikkiössä Turun kehätien liittymän kohdalla sai rekan pysähtymään.

Poliisi pidätti noin 65-vuotiaan kuljettajan epäiltynä muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänen epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Hän oli ottanut Naantalista työnantajansa täysperävaunurekan luvatta käyttöön sunnuntaina aamupäivällä.

Kuljettaja kävi rekalla pääkaupunkiseudulla ja oli palaamassa takaisin. Poliisipartio lähti tavoittamaan rekkaa sen jälkeen, kun hätäkeskukseen oli tullut ilmoituksia sen poikkeuksellisesta ajotavasta.

Kuljettaja kävi kääntymässä Salon Piihovin pihassa, missä poliisi yritti saada avoimen ikkunan kautta kuljettajaa hallintaansa, mutta tämä riuhtaisi poliisit pois otteestaan. Poliisi suihkutti auton sisään pippurikaasua, mutta kuljettaja jatkoi ajoaan. Moottoritien Paimion liittymässä poliisi heitti auton alle kaksi piikkimattoa, auton vasen eturengas räjähti, pian hajosi myös toinen eturengas, mutta rekka ei pysähtynyt. Seuraavaksi auto alkoi kipinöidä ja syttyi palamaan. Kolmas piikkimatto lopulta pysäytti rekan, ja paloa lähdettiin sammuttamaan. Kuljettaja oli saatu kiinni illalla puoli yhdeksän aikaan.

Rekan vetoauto vaurioitui pahoin, mutta perävaunu säilyi ehjänä. Muutama rekan perässä ajanut ajoneuvo vaurioitui renkaan palasista. Liikenne oli onneksi vähäistä.