Kaarina hyväksyi henkilöstön liikkeenluovutuksen hyvinvointialueelle

0
Arkistokuva Littoisten terveysasemasta.

Kaarinan sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtyminen hyvinvointialueen vastuulle on jälleen askeleen pidemmällä. Kaarinan kaupunginhallitus hyväksyi luettelon henkilöstöstä, joka siirtyy liikkeenluovutuksena Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle vuodenvaihteessa. Luetteloa päivitetään myöhemmin, sen mukaisesti, mikä on Kaarinan sote-henkilöstön todellinen tilanne, kun liikkeenluovutus käytännössä toteutetaan.

Näillä näkymin Kaarinasta siirtyy hyvinvointialueelle 593 työntekijää. Heistä 572 on sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtävissä. Kaksi työntekijää on hallinnon tukipalveluista, kahdeksan siivoustyöstä ja 11 ruokahuollosta.

Henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä, jolloin esimerkiksi lomakertymiin ei tule muutosta. Tehtävänkuvia joudutaan kuitenkin päivittämään siirron jälkeen, sillä organisaation muuttuessa myös työ saattaa muuttua.

Kaarinasta siirtyvien työterveyshuolto on Mehiläisessä ainakin kesään 2023.

Yksittäinen henkilö ei voi kieltäytyä siirtymästä hyvinvointialueelle.