Kaarinan partiolaiset ovat Lounais-Suomen etevimpiä

0
Rantakaarinoitten Noora Turunen paistaa kallion laella juurespihviä arvosteltavaan kuntoon. Kuvan otti Petri Vainio Rantakaarinoista.

Rantakaarinat ja Littoisten Pirtapiiat kahmivat palkintoja syyskuussa Nauvossa kisatussa partiotaitokilpailussa Pluvivi, jossa ratkottiin Lounais-Suomen Partiopiirin syysmestaruudet.

Aikuisten avoimen sarjan voitti Rantakaarinoitten Kuukkelit ja naisten sarjan Littoisten Pirtapiikojen Elma. Nuorten aikuisten eli vaeltajaikäkauden naisten mestari on Rantakaarinoitten LuAtikanat. Pirtapiikojen ISOA ylsi 14–17-vuotiaitten naisten hopealle ja saman lippukunnan LOL naisten pronssille.

Kaksipäiväisen mittelön teema oli selviytyminen. Tehtävärasteilla koeteltiinkin väestönsuojelun, öljyntorjunnan, vesihuollon ja suuronnettomuusensiavun ymmärtämystä. Myös rata mittasi selviytymiskykyä, kun vajaan 30 kilometrin matkalla noustiin toistuvasti merenpinnan tasosta kolmikymmenmetrisille kallioille. 

– Hienoja tehtäviä, paljon vaihtelua. Perinteisiäkin partiotaitoja pääsi väläyttämään. Jalkapohjani tosin muistuttavat raskaasta radasta vielä pari päivää, Rantakaarinoitten lippukunnanjohtaja Taija Matilainen kiittelee.

Oravanloukun rakentaminen, villivihannesten tuntemus, kolmen ruokalajin illallisen laitto ja pelastusliivien askartelu edustivat perinteisiä partiotaitoja. 

– Kilpasuunnistus oli aika isossa osassa. Aikataulutusta, yhteistyötä ja paineensietoa vaativat tehtävät olivat hauskoja. Näppäimistön kokoaminen tuli piristävänä yllätyksinä. Ja pitihän siellä vähän fysiikkaakin laskea, Matilainen naurahtaa.

Monipuoliset tehtävät vaativat kisavartioilta sujuvaa yhteistyötä ja vastuitten jakamista. Nämäkin näyttäisivät olevan kaarinalaislippukunnilla hyvin hallussa.