Kaarinassa järjestetään työpaja vanhemmuusmyyteistä

0
Petra Saariranta on kolmekymppinen kolmen lapsen äiti ja Kannateltu-vanhemmuusvalmentaja.

Keskeneräiset äidit -podcastista tuttu Petra Saariranta pitää työpajan vanhemmuusmyyttien murtamisesta sunnuntaina 18.9. kello 13–16.30 Oskariinan tiloissa.

Vanhemmuusmyytti on eräänlainen ihannekuva siitä, millainen hyvä vanhempi on. Myytit liittyvät Saarirannan mukaan usein vanhempaan henkilönä, hänen ominaisuuksiinsa ja valintoihinsa.

– Yksi hyvä tapa päästä käsiksi myytteihin, joita ehkä itse kantaa mukanaan, on jatkaa lausetta: ”Hyvä äiti tai isä on…” ja katsoa, millaisia asioita mieleen nousee. Ovatko kaikki realistisia, inhimillisiä ja mahdollisia? Antavatko ne tilaa keskeneräisyydelle? Saariranta kuvailee.

Nykyvanhemmille asetetaan usein kohtuuttomia odotuksia. Suorituspaineet vanhemmuudessa ovat Saarirannan mukaan luonnollinen jatkumo muutenkin suorituspaineita ruokkivassa yhteiskunnassa. Se, että tulee tietoiseksi vanhemmuuteen liittyvistä myyteistä, voi vähentää riittämättömyyden tunnetta ja sitä kautta vapauttaa tilaa positiivisille ajatuksille ja omalle tavalle olla vanhempi.

– Sunnuntain työpajassa iso fokus tulee olemaan nimenomaan keinoissa tulla tietoiseksi omasta ajattelustaan, käsitellä omia tunteita sekä kirkastaa, mitkä on oman vanhemmuuden ja elämän keskeisiä arvoja.

Saarirannan vetämään työpajaan toivotaan ennakkoilmoittautumista torstaihin 15.9. mennessä. Ilmoittautumislinkki löytyy tapahtuman järjestäjän MLL Kaarinan verkkosivuilta. Työpaja on maksullinen.