Kaarinassa pelattiin koulurauhan puolesta

0
8. luokkalaiset Eveliina Kokkonen ja Louna Virkki olivat mukana pelaamassa turnauksessa.

Kaarinassa pelattiin viime viikolla Peace United -jalkapalloturnaus. Kaarinan seurakunnan ja urheiluseurojen yhteistyössä järjestämän turnauksen ideana on pelata yhdessä, hyvässä hengessä ja rauhan asialla.

– Jalkapallo on asia, joka yhdistää ihmiset ympäri maailmaa. Yhdessä pelaaminen ei vaadi edes yhteistä kieltä. Tässä turnauksessa koulut eivät pelaa toisiaan vastaan, vaan yhdessä, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän nuorisosihteeri Taru Hyväri avasi turnauksen ideaa.

Turnaukseen osallistui kaarinalaisia 8.-luokkalaisia neljästä eri koulusta. Joukkueet jaettiin turnauksen aluksi, eivätkä kaikki pelaajat tunteneet toisiaan entuudestaan. Turnauksen päätteeksi jokaisesta joukkueesta valittiin joukkueen rauhanrakentaja.

Piikkiön yhtenäiskoulussa opiskeleva Louna Virkk i ja Valkeavuoressa opiskeleva Eveliina Kokkonen pelasivat samassa joukkueessa. Tytöt tiesivät toisensa luisteluharrastuksen kautta. Molemmilla oli myös vähän jalkapallotaustaa.

– Kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa jalkapalloa ja tutustua samalla uusiin ihmisiin, Louna Virkki iloitsi.

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Kaarinan seurakunta, Kaarinan Pojat, Ura Basket ja Kaarinan nuorisotoimi.