Kuovinkadun kiinteistön tilalle uusi päiväkoti – kolmelle ryhmälle etsitään tilapäisiä tiloja

0
Rakennussuojeluyhdistys on vastustanut vuonna 1989 valmistuneen Kuovinkadun kiinteistön purkamista. Arkistokuvassa yhdistyksen jäsenet Pasi Aromäki ja Tapani Mellanen.

Kaarinan kaupunki aikoo rakentaa uuden päiväkodin Piispanristille. Päiväkoti rakennetaan vuodesta 2018 saakka tyhjillään olleen Kuovinkadun päiväkodin tilalle. Uudessa päiväkodissa on tilaa 150 lapselle ja kahdeksalle lapsiryhmälle.

Uuden päiväkodin hankesuunnitelma hyväksyttiin sivistyslautakunnassa niukasti äänin 6-5. Kokoomukse n Mira Ruponen-Kuutti esitti, että hankesuunnitelma palautetaan uudelleen valmisteluun ja vaihtoehtona selvitetään yksityisen varhaiskasvatuksen lisäämistä alueella. Hänen esityksensä sai kannatusta kokoomukselta ja RKP:lta, mutta hävisi äänestyksessä pohjaesitykselle.

Päiväkoti käyttöön vuonna 2024


Perusteena uuden päiväkodin rakentamiselle on Kaarinan huima väestönkasvu, joka painottuu tulevina vuosina Piispanristin ja erityisesti Lemunniemen alueille. Piispanristin alueella jonottaa tällä hetkellä 40 lasta päiväkotipaikkaa tammi-maaliskuulle 2023. Väestöennustemallin mukaan Lemunniemen alueen valmistuessa kasvuvauhti on noin 30 lasta per vuosi vuoteen 2030 saakka.

Uudisrakennuksen rinnalla pohdittiin myös Kuovinkadun nykyisen päiväkotikiinteistön peruskorjaamista. Valmistelussa päädyttiin kuitenkin uudisrakennuksen kannalle, sillä peruskorjauksella kiinteistöön ei olisi saatu riittävää määrää varhaiskasvatuspaikkoja. Uuden päiväkodin rakentamiskustannuksiksi on arvioitu 6,1 miljoonaa euroa. Päiväkodin arvioidaan valmistuvan käyttöön aikaisintaan vuonna 2024, mutta todennäköisesti vasta vuonna 2025.

Sivistyslautakunta päätti myös, että Piispanristin alueelle hankitaan päiväkotikäyttöön soveltuvat tilapäistilat kolmelle varhaiskasvatusryhmälle. Varhaiskasvatusjohtaja Kaisa Mattilan mukaan toiveena on, että tilapäistilat saataisiin jonkin päiväkotiyksikön välittömään läheisyyteen, jolloin toiminnassa voitaisiin hyödyntää esimerkiksi yhteistä leikkipihaa. Tilapäistiloista voidaan luopua uuden päiväkodin valmistuttua.