Kuovinkadun päiväkodista ei sanottukaan vielä lopullista sanaa

0
Kuovinkadun päiväkoti. Arkistokuva.

Viime viikolla Kaarina-lehti uutisoi Kaarinan sivistyslautakunnan päättäneen rakentaa Piispanristille uuden kunnallisen päiväkodin, joka nousisi vuodesta 2018 saakka tyhjillään olleen Kuovinkadun päiväkodin tilalle. Tällä viikolla tilanne muuttui: Kaarinan kaupunginhallitus käytti lautakunnan päätökseen otto-oikeutta, ja asia otetaan uudelleen käsittelyyn. Hallitus tekee linjauksen päiväkodista lähiviikkoina.

Otto-oikeutta käytti kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kokoomusta edustava Anne-Mari Virolainen . Lautakunnassa juuri kokoomus ja RKP olivat vastustaneet uuden päiväkodin rakentamista ja halusivat selvittää yksityisen varhaiskasvatuksen lisäämistä Piispanristillä. Lautakunnan päätös oli syntynyt täpärästi.

Piispanristin alueella jonottaa tällä hetkellä 40 lasta, jotka tarvitsevat päiväkotipaikan vuodenvaihteen jälkeen. Väestöennustemallin mukaan Lemunniemen alueen valmistuessa kasvuvauhti on noin 30 lasta per vuosi vuoteen 2030 saakka.

Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina myös lasten kotihoidon kuntalisää eli Kaarina-lisää. Hallitus päätyi yksimielisesti siihen, että Kaarina-lisää ei palauteta käyttöön. Lopullisesti asiasta linjaa myöhemmin valtuusto.