Mielipitei: Missä on Kaarinan Pride?

0

Olen Lahdessa syntynyt homomies, joka nykyään on monen mutkan kautta kulkeutunut asumaan Kaarinaan.

Pidän kovasti Kaarinasta. Kaupunki on kaunis ja rauhallinen. Elämän edellytykset ovat kohdillaan ja asukkaat ovat mukavia. En näkisi mahdottomana asiana viettää täällä elämäni ehtoopäiviä. Ihmettelen vaan suuresti sitä, että koko maailman tunnetuin LGBT-piirtäjä Touko Laaksonen eli Tom of Finland on syntynyt täällä mutta asiaa ei noteerata käytännössä mitenkään.

Kaarinan kirjastossa on kolme asiaa sivuavaa taideteosta, mutta siinä se. Asiassa on valtava matkailupotentiaali, joka hukataan täysin. Tätä kirjoittaessani Liedossa järjestettiin juuri Pride-kulkue ja sen jälkeen puistojuhla. Uunituore kaupunki uskalsi tehdä näin rohkean teon. Mitä tekee Kaarina? Valaisee Kaarina-talon hetkeksi ja lakaisee asian maton alle.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Kaarinan kirjasto- ja kulttuuritoimi on tehnyt loistavaa työtä, enkä epäile hetkeäkään, etteikö olisi heidän ansiotaan, että Kaarina-talossa on noinkin hyvä otos ToF-taidetta näytillä. Kohdistankin katseen Kaarinan kaupunginvaltuustoon, jossa päätöksiä tosiasiallisesti tehdään. Olen yllättynyt siitä, että vaikka valtuustossa on huomattavasti nuorempia, (oletettavasti) tiedostavia naisia, tilanne on silti tämä. Vanhempien heteromiesten pelkoa asiaa kohtaan en sen sijaan ihmettele lainkaan.

Toivoisin, että ennen kuin asia nostetaan suuremmin framille, tekisivät Kaarinan päättäjät asiasta omat johtopäätöksensä ja ryhtyisivät kohentamaan kaupungin LGBT-imagoa.

Sateenkaariterveisin

Jarno Jokinen