Mopotalli ehkä sittenkin auki ympäri vuoden

0
Mopotallin ohjaajana työskentelevä Jani Hämäläinen on harrastanut mopoja pikkupojasta asti. Arkistokuva toukokuulta.

Kesällä Kaarinaan avatun mopotallin alku on sujunut odotettua paremmin. Mopotallilla on käynyt säännöllisesti parikymmentä eri ikäistä nuorta. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Rasmus Hakala suitsutti kaupunginvaltuustossa pitämässä puheenvuorossaan, että mopotalli on pystynyt tavoittamaan myös sellaisia nuoria, jotka eivät ole mukana muussa harrastustoiminnassa.

Alun perin mopotallin piti olla auki vain syyskuun loppuun saakka, mutta nyt toiminnasta halutaan ympärivuotista. Päivi Huhtanen (vihr.) teki valtuustoaloitteen, että kaupunki selvittäisi pikavauhtia mopotallin aukioloaikojen pidentämistä talvikaudelle.

Sivistysjohtaja Elina Heikkilän mukaan asiassa on ryhdytty jo toimeen. Mopotallin tilojen vuokrasopimus on tehty toistaiseksi voimassa olevaksi, joten tilojen puolesta toiminnan jatkamiselle ei ole estettä. Myös mopotalliin palkattu työntekijä pystyisi Heikkilän mukaan jatkamaan tehtävässä vuoden 2022 loppuun.

– Ensi vuoden talousarvion raamissa on varattu määrärahat mopotallin ympärivuotiselle toiminnalle. Asiasta toki päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto osana vuoden 2023 talousarviota. Asiaa valmistellaan kuitenkin tällä suunnitelmalla vapaa-ajan lautakuntaan, Heikkilä kertoo.