Oletko nähnyt lehmää? Syyskuun ensimmäinen lauantai kuuluu Kaarinassa lapsille

0
Robin Hund -bändissä Tomas Järvinen esittää Rekkua. Henrik Strangin roolihahmo on Bob Katti.

– Olimme musisoineet Henrik Strangin kanssa nuoresta saakka. Sanoimme silloin, että jos 30-vuotiaana emme ole lyöneet läpi aikuismusalla, perustetaan lastenmusabändi, kertoo Tomas Järvinen.

– No, sitten täytimme 30.

Strang ja Järvinen perustivat lastenmusiikkiyhtye Robin Hundin. Muutos kannatti: bändi on huomioitu jo kahdella Emma-palkinnolla, ja yhtye on päässyt julkaisemaan kuusi ruotsinkielistä levyä sekä yhden suomenkielisen.

Tulevana lauantaina suomenruotsalaisen porvoolaiskaksikon lastenmusiikkia kuullaan myös Kaarinassa, kun Robin Hund esiintyy Lasten Kaarina -tapahtumassa. Yhtye vetää Kaarina-salissa ensin ruotsinkielisen setin, sitten suomenkielisen.

Kaikki mukaan hyppimään

Vaikka Tomas Järvinen ja Henrik Strang aikoivat alun perin aikuisten bändiksi, he ovat nauttineet Robin Hundissa esiintymisestä.

– Parasta on se, että lapset ovat niin erilaisia kuin aikuiset! nauraa Järvinen.

– Aikuisyleisön kanssa joutuu aina aloittamaan miinukselta, jos bändiä ei tunneta, ikään kuin mikähän tämä bändin oikein on ja voiko oikeasti olla hyvä. Lapset aloittavat nollasta ja antavat uudelle orkesterille aina mahdollisuuden. Vastaavasti jos lapset eivät tykkää, he lähtevät saman tien pois. Aikuiset eivät kehtaa. Toisin sanoen lapsikuulijat ovat hyvä mittari, palaute tulee heti ja siihen ehtii reagoida.

Bändi kuvailee soittavansa svengaavaa lastenmusiikkia, jossa lapset saavat osallistua.

– Eniten liikutaan varmaan Kaikki mukaan hyppimään -biisissä. Lapsia ei tarvitse paljoa maanitella, kun ovat jo mukana. Aikuisilla sama ei toimisi.

Suosituimmaksi Robin Hundin kappaleeksi Järvinen nimeää kappaleen Lehmä karkumatkalla, ruotsiksi Har du sett en ko.

Lavalla vilahtaakin usein Lehmä Elleonora. Sen esittäjä vaihtelee, ja Kaarinassa Elleonoran puvun alta löytyy Järvisen tytär Tilde Eriksson.

Siviilissä Järvinen on taidehallinnon tohtori, joka työskentelee Folkhälsan Utbildning Oy:n toimitusjohtajana. Strang työskentelee luokanopettajana.

Robin Hundin lisäksi Lasten Kaarinassa esiintyvät kirkonrotat Hilda ja Hulda. Kaupungin, seurakunnan ja yhdistysten yhteisestä tapahtumasta löytyy myös pomppulinnaa, onnenpyörää, linnunpönttöpajaa, kasvomaalausta ja jalkapallotemppuilua. Rastiseikkailussa kerätään leimoja passiin. Lasten vaatteita, tarvikkeita ja leluja voi tulla myymään ulos kirpputorille omalla viltillä.

Lasten Kaarina 3.9. klo 10–14 Kaarina-talossa. Klo 10 Robin Hund ruotsiksi, klo 11.30 suomeksi. Klo 10.30 ja 12.30 pinssipaja. Klo 13 Kirkonrotat.