Pääkirjoitus: Hymy hyytyi 66 katsojaan

0

On pelkästään iloinen asia, että Littoisissa Verkatehtaan kupeessa kotiottelunsa pelaava LTU:n miesten edustusjoukkue vetää Vitosen kotipeleihinsä jatkuvasti yli 100 katsojaa. Siinä vaiheessa kun ymmärtää, että tuolla määrällä kilpaillaan tällä hetkellä Kaarinan yleisömäärässä mitattuna suosituimman urheilutapahtuman tittelistä, hymy hyytyy (s. 6-7).

66 katsojaa. Se on määrä, jonka esimerkiksi KaaPon miesten edustusjoukkue houkutteli Kaarinan keskusurheilupuistoon seuraamaan edellistä kotiotteluaan Ilves 2:sta vastaan. On totta, että joukkueen kausi Kakkosen B-lohkossa on ollut umpisurkea, mutta yhtään parempaa arvosanaa tästä kaudesta ei myöskään saa kaarinalainen urheiluväki.

Yli 30 000 asukkaan kaupungissa, jossa kilpaillaan monessa lajissa aivan kansallisen huipun tuntumassa, runsaat 100 katsojaa pitäisi olla harjoitus- eikä virallisen ottelun lukema.

Kentän laidalle asettuva yleisömäärä on useamman tekijän summa. Itse ottelun on oltava kiinnostava ja myös tapahtumamarkkinoinnin pitää kohdata potentiaalinen yleisö. Lienee paikallaan sanoa, että kiinnostavia otteluita ja pelejä Kaarinassa pelataan kyllä lähes viikoittain useissa eri lajeissa, mutta tieto niistä tavoittaa edelleen valitettavan harvan kaarinalaisen.

Mitään sirkustemppuja ei vaadita. Ainoastaan pitkäjänteisyyttä, uskoa ja satoja talkootunteja.