Pahimus: Miljardeille käyttöä

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Fortum hassasi 7 miljardia euroa Uniper-kaupoissa. Suomalaisia rupesi heti potuttamaan, että rahan olisi voinut käyttää viisaamminkin esimerkiksi kaljaan. Uniper-tappio olisi olueksi muutettuna tarkoittanut, että jokainen suomalainen olisi saanut 46 laatikkoa kaljaa. Pullopanteista olisi tullut vielä reilut 900 000 euroa takaisin.

Pahimus veikkaa, että rahoilla olisi saatu ratkaistua myös yksi palkkataistelu. Tilastojen mukaan Suomessa on noin 152 000 työsuhteessa olevaa sairaanhoitajaa ja lähihoitajaa. Jos 7 miljardia euroa olisi jaettu näiden hoitajien kesken, jokainen hoitaja olisi saanut runsaan 46 000 euron joulubonuksen. Toki hoitajien mielestä bonusohjelman pitäisi olla vähintään viisivuotinen ja bonusta pitäisi korottaa 3,6 prosenttia vuodessa.

Miljardeille olisi löytynyt käyttöä myös Kaarinassa. 7 miljardilla olisi kuitattu Kaarinan kaupungin velat, rakennettu 160 uutta Valkeavuoren koulua ja loppurahoilla olisi voitu vielä rakentaa Hovirintaan ravintola- ja saunarakennus.

Turkulaiset närkästyivät, ettei Fortum älynnyt sijoittanut miljardejaan Turun raitiovaunuhankkeeseen. Turkulaisten ratikoiden erikoisuutena olisi, että ne pysähtelisivät kaikkialla muualla paitsi pysäkeillä.