Pitäisikö uusiin kouluihin asentaa aurinkopaneelit? – Energiakriisi puhutti valtuustossa

0
Aurinkopaneeleja Kaarina-talon katolla.

Energia-asiat puhuttivat, kun Kaarinan kaupunginvaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa kesätauon jälkeen.

Mikko Aaltonen (kok.) teki valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että Kaarina vaihtaisi loputkin katuvalot ledeihin ja siirtyisi led-valaisimiin myös kaikissa kiinteistöissään. Aloitteen takana oli koko kokoomusryhmä.

Rakennusalan yrittäjänä työskentelevä Jani Väkeväinen (Rehti) tiedusteli, olisiko rakenteilla oleviin kouluihin, kuten Valkeavuoren kampukseen mahdollista lisätä aurinkopaneelit, vaikka ne eivät sisälly alkuperäiseen hankesuunnitelmaan.

– Energian hinta nousee ja meillä on isoja laitoksia tulossa tänne. Valkeavoren jättihankkeessa meillä olisi mahdollisuus pienellä hankesuunnitelman lisäyksellä tavoitella energian omavaraisuutta. Nyt olisi tilaisuus todistaa, kuinka ketteriä todellisuudessa olemme täällä Kaarinassa, Väkeväinen kuumotti.

Myös Vihreiden Hannu Rautanen peräänkuulutti uusiutuvan energian hyödyntämistä kaikissa Kaarinan uudiskohteissa ja peruskorjattavissa kiinteistöissä.

Tekninen johtaja Jyrki Haapasaari ei tyrmännyt aurinkopaneeleja, mutta katsoo, että hankesuunnitelmien avaaminen tässä vaiheessa ei ole välttämättä järkevää.

– Hankesuunnitelmat hyväksyttiin viime valtuustokaudella. Silloin ei katsottu aiheelliseksi lähteä investoimaan tämän kaltaisiin järjestelmiin. Vastauksena siihen, että voitaisiinko olla niin ketteriä, niin aika kova paine näiden hankkeiden kanssa on.

Haapasaari totesi aurinkopaneelien lisäämisen edellyttävän suunnittelun avaamista, mikä viivästyttäisi koulujen valmistumista ja nostaisi kustannuksia.

Energia-asioista keskusteltiin valtuustonkokouksen muissa asioissa eikä päätöksiä asiasta tehty.