Rauhalinnaan yritetään liikaa vuokrataloja

0
Kerrostaloille on varattu tontit Jalostusasemankadulta. Arkistokuva.

Kaarinan kaupunginhallitus sai pohdittavakseen, puoltaako se Avain Vuokra-asunnot Oy:n kahden vuokratalohankkeen korkotukihakemuksia Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralle. Toinen Rauhalinnaan Jalostusasemankadulle aiotuista vuokrakerrostaloista sai kaupungilta tervetulotoivotuksen, toinen ei.

Kaarina linjasi viime kesänä asunto- ja maapoliittisessa työssä, että kullakin alueella tulee olla korkeintaan 15–20 % tuettua vuokra-asumista. Kumpikin hanke yhdessä nostaisi lukeman 27 prosenttiin, joten kaupunginhallitus päätti, että toinen hankkeista ei sovi kaupungin asuntotuotantotavoitteisiin.

Hankkeessa, jota kaupunki ei puoltanut, asuntoja olisi rakennettu 25, ja niiden keskipinta-ala olisi ollut 48 neliötä.

Hankkeessa, jota kaupunki kannatti, aiotaan rakentaa 30 asunnon vuokrakerrostalo, jossa asuntojen keskipinta-ala olisi ollut samansuuruinen edellisen kanssa. Sen kaksi viereistä tonttia on saanut myönteiset Ara-päätökset asumisoikeustalojen rakentamista varten. Lisäksi vieressä on kovan rahan asuinrivitalokortteleita.