Tänä vuonna äänestetään taas – ”Tämän kauden merkityksellisin päätös oli sateenkaarihäiden salliminen Kaarinan kirkossa”

0
Tutut Kaarinan seurakunnan luottamushenkilöt Paula Mäkinen, Maria Ranne sekä Raimo Erkkilä ovat asettumassa jälleen seurakuntavaaleissa ehdolle.

Jari Andersson ei ennen Kaarinan seurakunnan luottamushenkilönä toimimista tiennyt, mitä seurakunnan luottamushenkilöt oikein tekevät.

– Seurakunnan toiminta avautui minulle aivan uudessa valossa, Andersson SDP:sta kertoo ja lisää, että yllättyi toiminnan laajuudesta.

Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja monista muista talousasioista.

Andersson oli tiennyt kirkollisverosta, mutta ei siitä, mihin sitä käytetään. Luottamushenkilöt suunnittelevat varojen ohjaamista esimerkiksi rakennushankkeisiin ja avustuksiin. Myös monet työntekijävalinnoista ja uudet virat, seurakunnan toiminnan painotukset sekä seurakunnan tilojen käyttö ovat luottamushenkilöiden vastuualueella.

Kaarina-lehti kysyi muutamia ajatuksia tällä hetkellä Kaarinan seurakuntaneuvostossa toimivilta luottamushenkilöiltä.

Ehdokkaaksi?

Jari Andersson asettui itse ehdolle seurakuntavaaleissa ensimmäisen kerran kuusitoista vuotta sitten. Hän lähti hieman leikkimielisesti mukaan, kun hänen ystävänsä yllytti.

Andersson pohtii ensimmäistä vaaliehdokkuuttaan ja toteaa olevansa tyytyväinen siihen, että lähti toimintaan mukaan. Hän antaa lämpimät suositukset ehdokkuutta vähääkään harkitseville lähteä vaaleihin mukaan.

Maria Ranne Partiotyön Ystävien listalta on ehdolla tulevissa seurakuntavaaleissa. Hän on kokenut Kaarinan seurakunnan luottamushenkilönä toimimisen merkitykselliseksi, ja hänen mielestään päätösten tekeminen ja seurakuntalaisten edustaminen päätöksissä on tärkeää.

Tämän vuoden merkityksellisin päätös oli Ranteen mielestä se, että sateenkaariparit pääsevät naimisiin Kaarinan kirkossa.

Mikä on juuri nyt tärkeää?

Luottamushenkilönä toiminut Paula Mäkinen kokoomuksesta on ehdolla myös tulevissa vaaleissa. Hän sanoo, että seurakunnassa juuri nyt tulee keskittyä kahteen ongelmakohtaan: syrjäytymiseen ja turvattomuuden tunteeseen.

– Korona-ajan vaikutukset näkyvät edelleen ja Ukrainan sodan ahdinko ulottuu Kaarinaan, Mäkinen toteaa.

Hänen mielestä seurakunnan tulee olla matalan kynnyksen toimija, joka on ihmisille helposti lähestyttävä.

Ehdolla vaaleissa on myös Raimo Erkkilä Yhteinen kirkkomme -listalta. Hän kertoo, että seurakuntalaisten kuunteleminen ja heidän asioidensa esille tuominen on tärkeää. Erkkilä on aiemmin tehnyt aloitteen Littoisten seurakuntatalon ristin valaisemisesta, mikä toteutui. Hän on myös ollut ajamassa vireillä olevaa hanketta uudesta seurakuntatalosta Littoisiin.

Seurakuntavaalit 2022

15.9. Ehdokasasettelu päättyy

8.–12.11. Ennakkoäänestys

20.11. Vaalipäivä