Tommi Leppänen loikkasi kokoomukseen: ”Iän myötä pahimmat särmät ovat hioutuneet”

0
Tommi Leppänen vaihtoi puoluetta.

Kaarinalainen kaupunginvaltuutettu Tommi Leppänen ilmoitti maanantaina eroavansa perussuomalaisten valtuustoryhmästä ja liittyvänsä kokoomuksen valtuustoryhmään. Leppänen oli kesän 2021 kuntavaaleissa yli 300 äänellä perussuomalaisten ääniharava ja on toiminut perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Leppänen vakuuttaa, ettei lähtöön liity mitään dramatiikkaa. Hän myös vahvistaa, ettei häntä kosiskeltu kokoomuksen riveihin, vaan päätös oli hänen omansa. Leppänen kertoo olevansa etenkin talouspolitiikassa kokoomuksen kanssa samoilla linjoilla.

– Perussuomalaiset on edelleen nuori puolue, mikä näkyy siinä, että osa edustajista on enemmän oikealla, osa vasemmalla ja joukossa on myös vanhoja alkiolaisia. Se asettaa omat haasteensa, mutta varsinaisia ristiriitoja ei ole ryhmän sisällä ollut, hän kommentoi.

– Elämässä on tapahtunut viime vuosina yhtä sun toista, mikä on laajentanut omaa maailmankuvaa ja hionut pahimpia särmiä pois. Vaaliteemoina minulla oli verotus, Krossin alueen kehittäminen ja liikunnan tukeminen. Pystyn ajamaan niitä asioita yhtä hyvin kokoomuksessa, ehkä jopa paremmin, Leppänen jatkaa.

Leppäsen loikan jälkeen kokoomuksella on Kaarinan kaupunginvaltuustossa 18 edustajaa. Perussuomalaisten ryhmä taasen on kutistunut seitsemästä edustajasta viiteen, sillä perussuomalaisten listoilta sitoutumattomana valtuuston noussut Jani Väkeväinen erosi jo aiemmin ryhmästä ja perusti oman Rehti-ryhmänsä.

Kokoomus on ennenkin vetänyt Kaarinassa perussuomalaisia riveihinsä. Aikoinaan Kaarinan perussuomalaisten keulahahmo Janne Aso loikkasi kokoomukseen. Nykyään hän vaikuttaa Raision kaupunginvaltuustossa.

Kaarinan Perussuomalaisten valtuustoryhmää johtaa vastedes Hans Huttunen .