Vihdoinkin Business Race! Ysiluokkalaiset puhuivat ilman puhetta ja suunnittelivat leikkimökkiä

0
Iida Kari, Lilly Rostedt ja Markus Tamminen Piispanlähteen koulusta olivat käyneet muun muassa ANNAsportissa, puheterapiayritys Hihkussa ja nuorten taloustaitoja kehittävän TAT:in rastilla. ”ANNAsportissa meidän piti keksiä kappaleeseen koreografia, joka esitettiin muille. Hihkussa meidän piti kommunikoida ilman puhetta, ja siellä oli myös erilaisia leikkejä ja pelejä. TAT:in rastilla oli tietovisa ja heidän oma peli, jossa meidän piti olla ja toimia yrittäjänä.”

Perjantaina 2.9. Kaarinan 9-luokkalaiset kilpailivat Business Race -kisassa, joka saatiin järjestettyä ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen, viime vuosien kisojen jäätyä välistä koronapandemian takia.

Kilpailun aikana ryhmät kiersivät Kaarinassa eri yritysten rasteilla tai toimipisteillä ja suorittivat niissä annettuja tehtäviä. Pisteitä ansaittiin hyvin tehdystä työstä, toisten kannustamisesta ja asiallisesta käytöksestä.

Rastit valittiin itse muutamaa päivää aiemmin, joten myös ajankäytön arviointi oli tärkeä tekijä kisassa. Voittajajoukkueelle palkintona on luvassa ensi kesälle kesätyöpaikka kuukauden ajaksi.

Esimerkiksi Piispanristin Sahan rastipisteellä oppilaiden tehtävänä oli suunnitella oma tai ryhmän yhteinen leikkimökki. Aninkaisten Kiinteistövälitys Oy:n pisteessä projektina oli kirjoittaa esittelyteksti Turussa sijaitsevalle rivitalolle. Materiaalina käytettiin kansiota, josta piti löytää kaikki talon olennaiset tiedot, joiden avulla sai kirjoitettua houkuttelevan mainoksen.

Kisan voittajaporukka selviää tänään keskiviikkona puolenpäivän aikaan. Tilaisuudessa palkitaan kunkin koulun parhaat joukkueet sekä koko kisan voittajajoukkue. Lisäksi palkitaan paras tsemppi, paras käytös ja paras insta-kuva sekä vielä parhaat rastipisteet.

Artikkelin kirjoittivat ja kuvat ottivat Piispanlähteen koulun oppilaat Rosa Nieminen (9B) ja Elli Ritamäki (9A).