Villa Wolaxia kaupataan 3,8 miljoonalla – Yrittäjä Tino Aaltonen: ”Emme ole eroamassa emmekä konkurssin partaalla”

0
Kuusistossa sijaitsevassa Villa Wolaxissa on majoitus- ja ravintolatiloja sekä vierasvenesatama.

Kuusistossa sijaitseva Villa Wolax on myytävänä. Historiallisesti arvokkaan päärakennuksen lisäksi kauppaan kuuluvat pehtorintalo, rantasauna sekä muita rakennuksia ja lisäksi vierasvenesataman käytössä olleet laiturit. Noin 1,8 hehtaarin kokoista kiinteistöä kaupataan reilulla 3,8 miljoonalla eurolla.

Yrittäjä Tino Aaltonen kertoo, ettei liiketoiminnasta luopumiseen liity suurta dramatiikkaa, vaan päätös on monien tekijöiden summa.

– Ne perinteiset syyt, joiden takia liiketoiminnasta yleensä luovutaan, eivät päde tässä tapauksessa. Emme ole vaimoni kanssa eroamassa emmekä konkurssin partaalla ja ihan terveitäkin ollaan, hän naurahtaa.

– Olemme tehneet tätä kohta 20 vuotta. Nyt on aika astua uusiin projekteihin, joista kuullaan keväällä lisää, mikäli tämä paikka on saatu myytyä, Aaltonen jatkaa.

Aaltoset ovat tehneet vuosien saatossa Villa Wolaxiin mittavia investointeja. Viimeisin ponnistus oli kesäravintolan ja vierasvenesataman avaaminen muutamia vuosia sitten.

Kesäisin Villa Wolax on palvellut veneilijöitä ja matkailijoita, mutta valtaosa liikevaihdosta on tullut yritys- ja kokousasiakkaista. Sen suhteen kysyntä on Aaltosen mukaan koko ajan kasvanut.

– Kulunut kesä oli vierasvenesataman ja ravintolan osalta ihan ok, vaikka ei lähellekään yhtä vilkas kuin edellinen. Veneilijöitä oli paljon vähemmän liikkeellä, mikä näkyi koko saaristossa. Sen sijaan kokouskevät ja -syksy ovat olleet parhaita, mitä meillä on koskaan ollut.

Liiketoiminta jatkuu Aaltosen mukaan normaalisti siihen asti, kunnes kiinteistö on myyty. Asiakkaiden ei hänen mukaansa tarvitse olla huolissaan tehdyistä varauksista.

– Tämä ei ole sellainen kohde, joka myydään parissa viikossa. Voi hyvin olla, että tässä ollaan vielä kahden vuoden päästäkin, hän sanoo.

Pankinjohtajan kesähuvila


Pankinjohtajana tunnettu Johan Oswald Wasastjernan rakennutti Villa Wolaxin vuonna 1899 kesähuvilaksi itselleen ja puolisolleen Johannalle . Ensimmäiset sata vuotta huvila toimi yksityiskotina.

Aaltoset remontoivat 2000-luvulla kartanoon ravintola- ja majoitustiloja. Huvilassa on kaikkiaan yhdeksän huonetta, ammattikäyttöön suunniteltu keittiö sekä suuri lasiterassi. Aaltosten oma koti sijaitsee huvilan itäpuolella.

Kaupan yhteydessä nykyinen kiinteistö lohkotaan kahtia ja Aaltoset jäävät asumaan viereiselle tontille. Tino Aaltosella ei ole toiveita sen suhteen, onko uusi omistaja yrittäjä vai yksityishenkilö.

– Tämä on järjettömän hienossa kunnossa, eikä ole korjausvelkaa, kuten monessa tämän ikäisessä paikassa on. Olemme investoineet 20 vuoden aikana sekä rakennuksiin että ympäristöön. Puitakin on tullut kaadettua yhden metsurin tutkinnon verran. Kuka uusi omistaja onkin, hänen ei tarvitse lähteä tekemään samanlaista urakkaa.