Asukkaat äänestivät kulttuuritapahtumia Piikkiöön ja frisbeegolfkoreja Empoon

0
Piikkiöön ehdotettiin asukasbudjetoinnissa lisää tapahtumia ja puttinollapeliä Piikkiön yhtenäiskoululle. Äänestysvaiheessa kulttuuritoiminta vei voiton. Arkistokuva.

Littoisten Lähteenmäen leikkipuistoon on tulossa lähiaikoina uusia leikkivälineitä isommille lapsille. Tämä on yksi Kaarinan Asukasbudjetoinnin kautta toteutettavista ideoista.

Asukasbudjetoinnissa asukkaat saavat itse ehdottaa, mihin kaupungin määrärahat, tässä tapauksessa 10 000 euroa per asuinalue, käytetään.

Asukasbudjetointi toteutettiin Kaarinassa toista kertaa, ja ehdotuksia tuli kaikkiaan 61. Äänestysvaihe päättyi lokakuun puolivälissä. Jokaiselta alueelta toteutetaan eniten ääniä saanut ehdotus.

Littoisissa äänestyksen voitti ehdotus Lähteenmäen leikkipuiston leikkivälineistä. Keskustan alueella eniten ääniä sai ehdotus ulkoliikuntavälineiden hankkimisesta Hovirinnan kuntoportaiden yhteyteen.

Tiukin äänestys käytiin Kuusistossa, jossa Empon kentälle asennettavat frisbeegolfkorit voittivat ulkoliikuntavälineet vain kolmella äänellä.

Piikkiön alueelle on luvassa asukkaiden toiveesta lisää kulttuuri- ja nuorisotapahtumia ja Piispanristille ulkoliikuntavälineitä Kiurunpuistoon.

Voittajaehdotuksia toteutetaan mahdollisuuksien mukaan jo loppuvuoden aikana.

50 000 euroa jaossa


Kaarinan hyvinvointikoordinaattori Hanna Inkeroinen on tyytyväinen Asukasbudjetoinnin kautta saatuihin ehdotuksiin.

– Positiivista on se, että tänä vuonna ei tullut roskapönttöjä niin paljon, hän naurahtaa ja viittaa viime vuoteen, jolloin Asukasbudjetoinnissa ehdotettiin lähes joka alueelle lisää roskiksia.

– Tänä vuonna monet ehdotukset liittyivät liikkumisen. On myös kiva, että toteutettavat ideat ovat joka alueella vähän erilaisia, Inkeroinen jatkaa.

Viime vuonna Asukasbudjetointiin oli käytettävissä vain 16 000 euroa. Tänä vuonna summaa nostettiin 50 000 euroon. Yllättävää kyllä, ehdotuksia tuli tänä vuonna vähemmän, vaikka rahaa oli käytettävissä enemmän. Ääniä ehdotuksille annettiin kaikkiaan 405.

– Siihen vaikutti varmasti osittain ajankohta, sillä ehdotuksia kerättiin silloin, kun ihmiset olivat kesälomilla, Inkeroinen harmittelee.

Hän huomauttaa myös, että Asukasbudjetointiin varattu rahapotti on Kaarinassa melko pieni moniin muihin kuntiin verrattuna.

– En tiedä, lähtisivätkö asukkaat tähän innokkaammin mukaan, jos summa olisi selvästi suurempi, Inkeroinen pohtii.