Eerikissä jaetaan maksuttomia liukuesteitä ehkä viimeistä kertaa

0
Aulaisäntä Hannu Lankiniemi esittelee kenkiin kiinnitettäviä liukuesteitä.

Aulaisäntä Hannu Lankiniemi esittelee kenkiin kiinnitettäviä liukuesteitä. Palvelutori Eerikissä on maanantaista asti jaettu maksuttomia liukuesteitä talven varalle. Palveluohjaaja Mirja Tengström kannustaa ihmisiä hankkimaan liukuesteet nimenomaan nyt ennen liukkaiden kelien alkamista.

Kaarina-lehti uutisoi tammikuussa ilmaiseksi jaettavista liukuesteistä. Poikkeuksellisen liukas alkuvuosi ja lehtijuttu aiheuttivat kävijäryntäyksen ja liukuesteet loppuivat Eerikistä kesken. Koronasta johtuvien toimitusvaikeuksien takia uusia liukuesteitä ei myöskään saatu heti, mikä aiheutti harmia hakijoille.

– Vuonna 2021 jaettiin yhteensä 300 paria liukuesteitä. Tänä vuonna liukuesteitä haettiin pelkästään tammi-helmikuun aikana reilusti yli 700 paria, Tengström kuvailee kävijäryntäystä.

Maksuttomiin liukuesteisiin ovat oikeutettuja 65 vuotta täyttäneet kaarinalaiset. Liukuesteet saa vain joka toinen vuosi, eli liukuesteitä jaetaan nyt heille, jotka eivät ole saaneet ilmaisia liukuesteitä vuonna 2021 tai 2022.

Liukuesteitä jaetaan Tengströmin mukaan 1. joulukuuta asti tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Varastoja ei enää täytetä, sillä Kaarinan sote-palvelut siirtyvät ensi vuoden alussa osaksi hyvinvointialuetta.

– Kaarinassa maksuttomia liukuesteitä on jaettu joka vuosi, mutta muissa kunnissa ei ole välttämättä ollut samanlaista palvelua. Kuntien kesken sovitaan varmaan yhtenevät käytännöt, Tengström arvelee.